020 - 670 5000     [email protected]

De Dag van de Voet 2017

Op zaterdag 11 maart 2017 zal de Dag van de Voet plaatsvinden in Antwerpen. Het programma wordt verzorgd door een team van de Universiteit Gent, onder aanvoering van prof. dr. Hilde Beele.
De Dag van de Voet zal bestaan uit Belgische presentaties die zich geheel toespitsen op de situatie in België. De thema's zijn:
- Diabetes, wondzorg en voetzorg
- Hygiëne en infectiepreventie bij chronisch zieke mensen

Prof. dr. Hilde Beele
Professor Hilde Beele is verbonden aan de afdeling dermatologie van het UZ Gent. Zij houdt zich onder meer bezig met moeilijk helende wonden. Professor Beele is tevens lid van het hoogste adviserend orgaan van de Belgische regering op het gebied van gezondheid.
De Medische Voet werkt al jaren succesvol samen met Hilde Beele, die wetenschappelijk informatie telkens weer op een toegankelijke en praktische manier voor het voetlicht kan brengen. Meer informatie over haar vindt u hier.

Diabetes
Door de huidige eetgewoonten en door de veroudering van de bevolking, komt diabetes steeds meer voor in onze samenleving. Diabetes zorgt voor een aantal stoornissen in de stofwisseling, alsook voor afwijkingen van de bloedvaten en de zenuwen.
Ter hoogte van de voeten leidt dit tot een verstoord evenwicht, verminderd gevoel en het ontstaan van moeilijk genezende wonden. De slechte bloedvoorziening en het verhoogd risico op infectie kunnen zorgen voor ernstige complicaties, waardoor amputatie van de voet soms nog de enige oplossing is. Omdat we dergelijke verregaande gevolgen zo veel mogelijk willen vermijden, is het belangrijk om de diabetische voetproblematiek in een zo vroeg mogelijk stadium aan te pakken.
Als we de mechanismen van het ontstaan van diabetische voetwonden kennen, kunnen we door adequate voetzorg vermijden dat er wonden ontstaan. En als er toch al wonden zijn, is het essentieel om deze goed te behandelen door de wonden goed te  reinigen, door de juiste wondverbanden te kiezen en door eventuele infectie in de kiem te smoren. In het geval van neuropathische voetwonden is off-loading essentieel en eventuele arteriopathie dient zo nodig chirurgisch gecorrigeerd te worden.

Programma
Het programma wordt nog bekend gemaakt.

Datum en locatie
De Dag van de Voet 2016 vindt plaats op zaterdag 11 maart in of nabij Antwerpen. We zijn op zoek naar een nieuwe locatie.

Sponsors
Zonder sponsors zou de Dag van de Voet niet kunnen bestaan. Daarom is er zoals ieder jaar een informatiemarkt waar bedrijven het laatste nieuws over hun producten en diensten met u delen. Verneem de laatste trends en profiteer van mooie beursaanbiedingen.

Accreditatie
BVV: wordt aangevraagd
ProCert: wordt aangevraagd
Stichting LOOP: wordt aangevraagd
NVVP: wordt aangevraagd

Kosten
De standaardprijs voor deelname aan de Dag van de Voet bedraagt €125,00 (0% btw). Abonnees van het vakblad De Medische Voet krijgen altijd €10,00 korting en betalen €115,00.
Niet-abonnees die bij inschrijving lid worden van De Medische Voet maken direct gebruik van de korting. Een abonnement kost in België €47,50 per jaar voor zes uitgaven.

Vroegboekkorting
Als u zich voor 15 december inschrijft voor de Dag van de Voet in Antwerpen, krijgt u €10,00 vroegboekkorting. Als abonnee betaalt u dan slechts €105,00 in plaats van €115,00!

Let op! De vroegboekkorting is geldig tot 15 december 2016!

Studententarief
Deelnemers die student gespecialiseerd voetverzorger, Medisch Pedicure, podoloog of podotherapeut zijn aan een erkende onderwijsinstelling, kunnen gebruikmaken van een studententarief. Het studententarief bedraagt € 79,00. Studenten dienen met een Bewijs van Inschrijving bij binnenkomst aan te tonen dat zij in het schooljaar 2016/2017 actief studeren. Het studententarief geldt ook voor docenten.

Subsidie via KMO-Portefeuille
Supplement/De Medische Voet is erkend als dienstverlener van de kmo-portefeuille: een subsidieregeling van de Vlaamse overheid om kleine en middelgrote ondernemingen (kmo’s) te ondersteunen op het gebied van opleiding en advies.
De subsidieregeling is bestemd voor Vlaamse kmo’s en beoefenaars van vrije beroepen, zoals voetzorgverlener. Zij komen in aanmerking voor subsidie als zij geregistreerd zijn in Vlaanderen en scholing volgen bij een erkende opleider, zoals Supplement/De Medische Voet.

Alle kennisactiviteiten die De Medische Voet organiseert, komen in aanmerking voor subsidie. De kosten voor de activiteit dienen minimaal € 100,- te zijn en hiervan wordt bij kleine ondernemingen maximaal 40% en bij middelgrote ondernemingen maximaal 30% gesubsidieerd. Als u zich inschrijft voor een kennisbijeenkomst, kunt u hiervoor subsidie aanvragen via de website van de kmo-portefeuille.

Heeft u vragen over de kmo-portefeuille? Kijk voor alle informatie over de kmo-portefeuille op www.kmo-portefeuille.be of op www.demedischevoet.nl/kmop. U kunt ook bellen met De Medische Voet: +3120 670 5000.

Toegangsbewijs
Na betaling van uw inschrijving, ontvangt u via de e-mail uw entreebewijs. Op dit entreebewijs zijn uw persoonlijke gegevens vermeld. U moet het entreebewijs zelf uitprinten. Bij binnenkomst moet u uw entreebewijs tonen en laten scannen.

Certificaat
Na afloop van het congres ontvangt u een deelnamecertificaat in uw mailbox, mits u alle presentaties heeft bijgewoond en uw entreebewijs na afloop van het congres bij de uitgang heeft laten scannen. Voetzorgverleners die voortijdig het congres verlaten kunnen hier geen aanspraak op maken.

Inschrijven
Inschrijven kan digitaal via de knop onderaan deze pagina.
U kunt ook telefonisch contact opnemen met De Medische Voet: +31 20 - 670 5000.