Voetzorg+ Het opleiding - en informatie-instituut voor:

Voet-, hand,- huid,- nagelzorgverleners

Lees hier het actuele zorgnieuws:

Wetenschappelijk onderzoek naar dementie en handen (Mischa Nagel)

Een recent onderzoek gepubliceerd door JAMA Network Open suggereert een verband tussen handgreepsterkte op middelbare leeftijd en cognitieve achteruitgang tien jaar later. Hoewel het onderzoek observationeel was en geen oorzakelijk verband aantoont, hebben andere studies soortgelijke verbanden gesuggereerd. Het artikel benadrukt het gebrek aan literatuur over hand- en voetafwijkingen bij dementie en onderstreept het belang van verder onderzoek op dit gebied. Door de relatie tussen fysieke en cognitieve gezondheid beter te begrijpen, kunnen we mogelijk nieuwe inzichten verwerven die bijdragen aan de preventie en behandeling van dementie.

Lees meer »

Marieke Uleyn: Voet- en handzorg bij personen met dementie

Voet- en handzorg is essentieel bij personen met dementie, maar er is een gebrek aan wetenschappelijk onderzoek op dit gebied. De auteur, een verpleegkundige, deelt haar persoonlijke ervaring met de zorg voor haar grootvader met Alzheimer. Ze benadrukt het belang van doelgerichte educatie voor zorgverleners en het bieden van persoonsgerichte zorg om de levenskwaliteit van personen met dementie te verbeteren. De complexiteit van geriatrische zorgverlening, inclusief co-morbiditeiten, fysieke veranderingen, psychosociale factoren en medicatiebeheer, wordt belicht. Het artikel roept op tot meer aandacht en onderzoek naar voet- en handzorg bij deze kwetsbare groep.

Lees meer »

Fysiotherapie eindelijk volledig vergoed voor mensen met ernstige RA

Het Zorginstituut Nederland adviseert om langdurige oefentherapie te vergoeden uit de basisverzekering voor mensen met ernstige beperkingen door reumatoïde artritis (RA). ReumaNederland heeft jarenlang gelobbyd voor deze vergoeding en is verheugd dat het Zorginstituut hun punten heeft overgenomen. Onderzoek toont aan dat oefentherapie effectief is voor deze patiëntengroep, wat leidt tot verbeteringen in hun dagelijks functioneren. De vergoeding geldt vanaf de eerste behandeling zonder maximum aantal behandelingen. ReumaNederland ziet dit als een belangrijke stap in de erkenning van de behoeften van RA-patiënten.

Lees meer »

Wilem Koert: De schrikbarende staat van de dementerende voet

Dementerende ouderen hebben vaak ernstige voetproblemen, maar dit onderbelichte probleem krijgt weinig aandacht. Onderzoek toont aan dat tot 90% van de mensen met beginnende Alzheimer voetklachten heeft, vaak veroorzaakt door slecht passende schoenen. Voetproblemen verhogen het valrisico, met botbreuken, ziekenhuisopnames en sterfte tot gevolg. Studies suggereren dat regelmatige medische voetzorg de mobiliteit en stabiliteit van dementerenden verbetert, valpartijen voorkomt en hun levenskwaliteit verhoogt. Eenvoudige maatregelen zoals het aanpassen van de leefomgeving en goede voetverzorging kunnen veel leed voorkomen. Meer onderzoek en aandacht voor dit probleem is hard nodig.

Lees meer »

Persoonlijk bericht Mischa Nagel over de toekomst van Voetzorg+

Spannende ontwikkelingen bij Mischa Nagel.nl BV! Per 1 april gaat het bedrijf verder onder de naam Voetzorg+ BV met een nieuwe directeur aan het roer.

Benieuwd wie deze bijzondere dame is die Mischa’s visie op kwaliteit en toegankelijkheid van voetzorg deelt? Klik snel door om meer te weten te komen over deze belangrijke veranderingen en om Mischa’s persoonlijke bericht te lezen.

Ontmoet de nieuwe directeur op de VTV-beurs in Houten op 13 en 14 april, waar Voetzorg+ voor het eerst in lange tijd een eigen stand heeft. Mis er ook haar presentatie niet!

Lees meer »

Prinses van Wales gediagnosticeerd met kanker: symbool van zorgwekkende trend

De schokkende onthulling dat Catherine, Prinses van Wales, op 42-jarige leeftijd kanker heeft, past in een verontrustende toename van ‘early onset cancer’. Steeds meer mensen onder de 50 krijgen deze diagnose, met verstrekkende gevolgen. Wat veroorzaakt deze stijging en hoe kunnen we deze trend keren? Lees meer over de alarmerende cijfers, mogelijke risicofactoren en de noodzaak van gezamenlijke actie in de strijd tegen kanker op jonge leeftijd.

Lees meer »

Casus: Herpes infectie aan de voet

Een casus over een patiënt die na een pedicurebehandeling een herpesinfectie op de voet opliep. De medisch pedicure volgde hygiëneprotocollen, maar de patiënt vermoedde besmetting in de praktijk (dat is echter nooit vastgesteld). Het benadrukt het belang van strikte hygiëne, aangezien herpes een hardnekkig virus is dat kan blijven sluimeren. Correcte handelingen en materiaalhygiëne zijn cruciaal om infecties te voorkomen.

Lees meer »

Wat stervens-visioenen ons leren over leven

Een arts documenteert stervensvisioenen waarin stervenden overledenen en betekenisvolle momenten uit hun leven ervaren. Deze fenomenen blijken veel vaker voor te komen dan gedacht en bieden stervenden en nabestaanden vaak troost en zingeving. In plaats van ze af te doen als waanbeelden, pleit de arts ervoor deze visioenen te omarmen als een manier waarop de geest het stervensproces begeleidt.
(Ook niet abonnees lezen dit artikel gratis.)

Lees meer »

Nog geen abonnee?

Neem nu een Community abonnement en ontvang een jaar lang de volgende voordelen:

  • Krijg toegang tot alle ‘community artikelen’, nieuws en zorgupdates speciaal voor abonnees.
  • Regelmatig online zorgupdates en de nieuwste artikelen buiten de Magazine edities om.
  • 6x het Magazine Voetzorg+ per jaar.
  • Zo’n 12 nieuwe artikelen per editie.
  • Lees het Magazine als flipbook.
  • Mogelijkheid om inhoud te downloaden en/ of te printen.
  • Onbeperkte toegang tot Het Archief .
  • Speciaal ontwikkelde content zoals Quick Reference Cards.
  • 10% korting op de meeste scholingen van MischaNagel.nl.
oudere voet
mischa
audience

Iedere patient verdient de de best mogelijk zorg

Voetzorgverlening wordt vaak ondergewaardeerd terwijl gezonde, goed functionerende voeten essentieel zijn

Vroegtijdige signalering heeft directe gezondheidsvoordelen

Goed functionerende voeten essentieel zijn voor onze mobiliteit

Komende Opleidingen

Bekijk hier de komende opleidingen

Onze gastdocenten

Onze gastdocenten zijn experts in hun vakgebied met een bewezen reputatie.

ONCO-ZORG

De enige ProVoet erkende opleiding tot medisch pedicure oncologie!

de oorspronkelijke opleiding OVV, MPO en OHV.

Onze ONCO-Zorgverleners zijn opgenomen in de ‘digitale verwijsgids kanker’ van IKNL en kunt u ook terugvinden op onze eigen patiëntenplatforms ONCO-Foot en ONCO-Hand.

Video afspelen

De activiteiten van Mischa Nagel B.V.

Voetzorg+ is een opleidings- en informatie- instituut voor medische nascholingen en het overbrengen van actuele medische informatie voor voet-, hand,- huid,- nagelzorgverleners.