Quantcast

Parkinson, MS en Spierdystrofie - Ede - 180124
woensdag 24 januari 2018
Parkinson, MS en Spierdystrofie - Rotterdam - 180207
woensdag 7 februari 2018
Parkinson, MS en Spierdystrofie - Antwerpen - 180210 !!LET OP 10.00 - 13.00 uur!!
zaterdag 10 februari 2018
Parkinson, MS en Spierdystrofie - Eindhoven - 181023
dinsdag 23 oktober 2018
Parkinson, MS en Spierdystrofie - Zwolle - 181106
dinsdag 6 november 2018
Parkinson, MS en Spierdystrofie - Amsterdam - 181203
maandag 3 december 2018

Parkinson, MS en spierdystrofie

Voetverzorging bij Parkinson, MS en spierdystrofie. Dit zijn drie hele complexe ziektebeelden waarbij zich ook klachten aan de voeten voordoen. Parkinson, Parkinsonisme, Multiple Sclerose en spierdystrofie zijn ziektebeelden die zich steeds vaker voordoen en die de individuele mobiliteit ernstig kunnen aantasten. Niet iedereen weet wat deze ziektebeelden inhouden en welke voetklachten ermee gepaard kunnen gaan. Welke zorg past bij deze ziektebeelden? Hoe kunt u tegemoetkomen aan de wensen van patiënten die met een specifieke hulpvraag bij u komen?

Voordat je aan een voetzorgtraject begint is enige kennis van de ziekte die uw cliënt heeft van belang. Houding, kennis en vaardigheden garanderen veilig en effectief handelen. Kennis van deze ziektes zorgt er voor dat u binnen de grenzen van uw competentie blijft en tijdig kunt doorverwijzen.

In het eerst uur van deze cursus informeert Madelon Grin u over deze ziektebeelden. Daarna bespreekt zij de bijbehorende voetproblemen en de daarbij horende voetzorgverlenin.

Deze cursus heeft al twee maal een pilot doorlopen. Hiervan hebben we ontzettend veel geleerd en aangepast aan de cursus. Vanwege de complexiteit van de materie heeft De Medische Voet besloten een van haar twee hoofddocenten deze cursus te laten geven.


Programma

18:30 uur Inloop
19:00 uur Parkinson, Multiple Sclerose, Spierdystrofie (aandoening, oorzaak en gevolgen) -
Madelon Grin
20:30 uur Pauze
20:45 uur Gevolgen voor de voeten en het bewegingsapparaat plus de behandeling in de praktijk - Madelon Grin
22:00 uur Afsluiting


Parkinson
De ziekte van Parkinson is een hersenziekte waarbij zenuwcellen langzaam afsterven. Parkinson heeft grote invloed op het looppatroon en een verstoorde belasting van de voeten, waardoor specifieke voetklachten ontstaan. Het kan lastig zijn bij deze patiënten veilige voetzorg te verlenen, vanwege de trillende bewegingen die deze ziekte veroorzaakt.

Multiple sclerose 
Multiple sclerose (MS) is een aandoening van het centraal zenuwstelsel. Er is sprake van verstoorde impulsgeleiding in de aangedane zenuwen, waardoor bij de patiënt krachtvermindering kan optreden. MS kan leiden tot voetklachten die vooral ontstaan door langdurige onderbelasting van de voeten door immobiliteit, pijn, doofheid, ataxie, tremoren en spasmen.

Spierdystrofie
Spierdystrofie is een verzamelnaam voor een groep erfelijke spieraandoeningen, waarbij de spiersterkte geleidelijk afneemt. Musculaire dystrofie wordt gekenmerkt door progressieve verzwakking van de skeletspieren. Door veranderende belasting kunnen er voetklachten ontstaan.


Reacties Deelnemers
(Volgen)


Docenten

Madelon Grin


Accreditatie
ProCert: 10 punten (Categorie Beroepsvereisten, domein Voetzorg)
BVV: 20 punten


Kosten
De kosten bedragen € 110,00 (0% btw, inclusief € 25,00 inschrijfgeld, lesmateriaal en consumpties). Na bevestiging van de inschrijving is restitutie van het inschrijfgeld niet mogelijk. Heeft u een abonnement op het tijdschrift De Medische Voet, dan krijgt u € 10,00 korting en betaalt u € 100,00 voor deze cursus.

Subsidie aanvragen voor deze cursus
Vlaamse kmo’s en beoefenaars van vrije beroepen, zoals voetzorgverlener, kunnen via de kmo-portefeuille subsidie aanvragen voor deze cursus. Klik hier voor meer informatie over de kmo-portefeuille. 
Data en locaties
Deze cursus duurt van 19.00 uur - 22.00 uur (inloop 18.30 uur) en wordt gegeven op de hiernaast vermelde data en locaties. Klik op een datum en locatie om u in te schrijven.

!Let op! De cursus op 14 oktober 2017 is NIET van 19.00 uur - 22.00 uur (inloop 18.30 uur) maar van 10.00 uur - 13.00 uur (inloop 09.30 uur)!

Als u meer dan 15 collega’s heeft die een cursus willen volgen, komen wij naar u toe.


Inschrijven
Wilt u zich inschrijven, dan heeft u een login nodig voor 'Mijn Medische Voet'. Heeft u nog geen login, dan kunt u deze gratis aanmaken. Via 'Mijn Medische Voet' krijgt u toegang tot lesmateriaal en andere informatie, zoals uw eigen profiel. Hierin kunt u zelf uw gegevens beheren.

Bent u uw login vergeten? Maak dan geen nieuw profiel aan, maar vraag een nieuw wachtwoord aan of neem contact met ons op. Als inloggen of inschrijven niet lukt, kunt u ons tijdens kantooruren altijd even bellen: 020 - 670 5000. Vraag naar Linda of Larissa, zij helpen u verder.

 

Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.