Quantcast

Docentenopleiding

Binnenkort organiseert De Medische Voet voor de tweede keer een docentenopleiding. De opleiding is bedoeld voor medisch pedicures die graag docent en/of examinator willen worden. Iedereen die in het bezit is van een mb4-diploma medisch pedicure, of bezig is dit te halen, dan kan aan de opleiding deelnemen.

Sinds 2015 biedt Supplement/De Medische Voet de mbo4-opleiding medisch pedicure aan. Om de lessen aan deze opleiding te verzorgen, zijn docenten nodig die deze opleiding zelf hebben afgerond en die in het bezit zijn van een lesbevoegdheid op mbo-niveau voor niet-bekostigd onderwijs.

Omdat docenten met deze kwalificaties in het huidige onderwijsveld moeilijk te vinden zijn, heeft Supplement na overleg met verschillende opleidingsautoriteiten en de Onderwijsinspectie een eigen docentenopleiding ontwikkeld. Gedurende de zomer van 2016 zijn de eerste docenten opgeleid. Binnenkort organiseert De Medische Voet voor de tweede keer een docentenopleiding.

Onderdelen
-    Pedagogiek
-    Methodiek
-    Lesontwikkeling
-    Persoonlijke vaardigheden
-    Presenteren en communiceren
-    Volwassenenonderwijs
-    Het verzorgen van lesprogramma’s
-    Toetsontwikkeling
-    Constructie- en examenmatrijzen
-    Examineren

Docenten
De lessen worden verzorgd door:
- Madelon Grin
- Mischa Nagel
- Ivo Spekman

Data en locatie
De totale opleiding bestaat uit vier lesdagen (10:00 – 16:00 uur) die op onderstaande dagen worden gegeven bij De Medische Voet in Amsterdam. Aangezien er ook aan opdrachten gewerkt moet worden en iedereen een drukke praktijk heeft, zullen de lessen globaal om de twee  weken plaatsvinden. De data zijn:

- Donderdag 11 mei
- Zaterdag 20 mei
- Vrijdag 16 juni
- Woensdag 5 juli
- Eventueel extra dag in de zomer (in overleg)
- Zaterdag 9 september (examens)

Aanwezigheidsplicht: u mag maximaal 1 lesdag missen. De opleiding wordt afgesloten met een theoretisch examen en een praktisch examen. Dit laatste bestaat uit het geven van een les naar keuze. Bent u geslaagd, dan ontvangt u een diploma van Supplement BV.

Kosten
De kosten voor de totale opleiding, inclusief lunches en afsluitende examens bedragen € 990,00 (geen btw, inclusief € 25,00 inschrijfgeld, syllabus en consumpties). Indien nodig is het mogelijk herexamen te doen. Kosten: € 125,00.