020 - 670 5000     [email protected]

EHBO en Reanimatie

Vanaf het moment dat een cliënt uw praktijk binnenkomt totdat hij weer weggaat, kan zich een (levensbedreigende) calamiteit voordoen. Met de cursus EHBO en Reanimatie van De Medische Voet kunt u de veiligheid van uw cliënten waarborgen als zij in uw praktijk zijn. Dit geeft hen vertrouwen en biedt u zekerheid dat u in elke situatie weet hoe te handelen.

Misschien heeft u het al eens meegemaakt dat een cliënt tijdens de behandeling onwel werd en u niet goed wist wat u moest doen. Tijdens de cursus EHBO en Reanimatie leert u op een ontspannen en praktische manier hoe u adequaat kunt reageren op medische noodgevallen. U leert om op de juiste manier te handelen bij ongevallen en acute aandoeningen.

De cursus EHBO voor voetzorgverleners is onderdeel van de Emergency First Response-organisatie en is gelijk aan een reguliere EHBO-cursus. Deze cursussen moeten aan strenge internationale eisen voldoen.
Waarom dan toch een cursus speciaal voor voetzorgverleners? In de voetzorgpraktijk en vaak ook ambulant is Eerste Hulp vaak niet aanwezig. Alle calamiteiten die zich voordoen moet u vaak zelf en alleen het hoofd bieden. Tijdens deze cursus worden scenario’s getraind die u als voetzorgverlener kunt tegenkomen in de praktijk. Het oefenen van deze scenario’s geeft herkenning en houvast en kan de angst om zorg te verlenen zodat de situatie niet verergerd wordt wegnemen.

EFR methode
EFR (Emergency First Response) is een internationale EHBO- en reanimatie-organisatie. Deze organisatie maakte vroeger deel uit van de duikorganisatie PADI en is sinds 2005 ook zelfstandig actief. De cursussen zijn in diverse talen ontwikkeld.
Het grote voordeel van EFR cursussen is dat de lesstof erg overzichtelijk is ingedeeld en de opleiding zeer laagdrempelig en stressloos is. De EFR methode is gedeeltelijk gebaseerd op zelfstudie, hierdoor leert u in slechts één praktijkdag hoe u moet handelen in geval van calamiteiten.

Nota bene: het is verstandig oude, loszittende kleding aan te trekken in verband met het oefenen op poppen.

Programma
Voorafgaand aan de cursus, ontvangt u lesmateriaal dat u thuis moet doornemen. Na het theroriegedeelte volgt een examen. De cursus start met een instaptoets, waaruit blijkt welke onderwerpen tijdens de cursus extra aandacht verdienen.

09:30 - 11:00 Theorie
11:00 - 11:15  Pauze
11:15 - 11:30  Examen
11:30 - 13:00  Praktijk deel 1
13:00 - 13:30  Lunchpauze
13:30 - 15:00  Praktijk deel 2
15:00 - 15:30  Pauze
15:30 - 17:00  Praktijk deel 3

Deel 1) Primary care (het uitvoeren van levensreddende handelingen)
- Beoordeling situatie
- Gebruik van beschermingsmiddelen
- Primaire bemiddeling
- Reanimatie: borstcompressie
- Reanimatie: borstcompressie in combinatie met beademing
- Behandeling ernstige bloeding
- Shockmanagement
- Behandeling rugletsel
- Verstikking van volwassenen bij of buiten bewustzijn

Deel 2) Secundary care
- Letselbeoordeling
- Ziektebeoordeling
- Aanbrengen verband
- Spalken bij ontwrichtingen en breuken

Deel 3) AED en Reanimatie

Diploma
Na afronding van de cursus ontvangt u het brevet Emergency First Response Primary and Secundary Care with AED. Dit diploma heeft dezelfde waarde als een diploma afgegeven door het Rode Kruis. Na twee jaar moet u een herhalingscursus volgen om het brevet niet te laten verlopen. Deze herhalingscursus kan ook worden gevolgd door voetzorgverleners met een EHBO-diploma van het Rode Kruis.

Docent
Monique Groeneveld

Accreditatie
ProCert: 20 punten (Categorie Beroepsvereisten, domein Professionaliteit)
Stichting LOOP: niet toegekend
BVV: 40 punten
NVvP: niet toegekend

Kosten
De kosten bedragen € 165,00 (0% btw, inclusief € 25,00 inschrijfgeld, lesmateriaal en consumpties). Na bevestiging van inschrijving is restitutie van het inschrijfgeld niet mogelijk. Heeft u een abonnement op het tijdschrift De Medische Voet dan ontvangt u € 10,00 korting en betaalt u € 155,00 voor deze cursus.

Subsidie aanvragen voor deze cursus
Supplement/De Medische Voet is erkend als dienstverlener van de kmo-portefeuille: een subsidieregeling van de Vlaamse overheid om kleine en middelgrote ondernemingen (kmo’s) te ondersteunen op het gebied van opleiding en advies. De subsidieregeling is bestemd voor Vlaamse kmo’s en beoefenaars van vrije beroepen, zoals voetzorgverlener. Zij komen in aanmerking voor subsidie als zij geregistreerd zijn in Vlaanderen en scholing volgen bij een erkende opleider, zoals Supplement/De Medische Voet.

Alle activiteiten die De Medische Voet organiseert, komen in aanmerking voor subsidie. De kosten voor de activiteit dienen minimaal € 100,- te zijn en hiervan wordt bij kleine ondernemingen maximaal 40% en bij middelgrote ondernemingen maximaal 30% gesubsidieerd. Als u zich inschrijft voor een kennisbijeenkomst, kunt u hiervoor subsidie aanvragen via de website van de kmo-portefeuille.

Heeft u vragen over de kmo-portefeuille? Kijk voor alle informatie over de kmo-portefeuille op www.kmo-portefeuille.be of op www.demedischevoet.nl/kmop. U kunt ook bellen met De Medische Voet: +3120 670 5000.

Data en locaties
De cursus is van 09.30 - 17:00 uur (inloop vanaf 09.00 uur) en wordt gegeven op onderstaande data en locaties.

Klik op een datum en locatie om u in te schrijven.

 

EHBO en Reanimatie - Ede - 161118
vrijdag 18 november 2016
EHBO en Reanimatie - Drachten - 170206
maandag 6 februari 2017
EHBO en Reanimatie - Eindhoven - 170221
dinsdag 21 februari 2017
EHBO en Reanimatie - Ede - 17308
woensdag 8 maart 2017
EHBO en Reanimatie - Rotterdam- 170323
donderdag 23 maart 2017
EHBO en Reanimatie - Amsterdam- 170407
vrijdag 7 april 2017

Wilt u deze cursus graag bij u in de buurt volgen? Vind tien collega’s die net zo enthousiast zijn als u en wij komen naar u toe! Meer weten? Stuur ons een e-mail.

Inschrijven
Wilt u zich inschrijven, dan heeft u een login nodig voor 'Mijn Medische Voet'. Heeft u nog geen login, dan kunt u deze gratis aanmaken. Via 'Mijn Medische Voet' krijgt u toegang tot lesmateriaal en andere informatie, zoals uw eigen profiel. Hierin kunt u zelf uw gegevens beheren.
Bent u uw login vergeten? Maak dan geen nieuw profiel aan, maar vraag een nieuw wachtwoord aan of neem contact met ons op. Als inloggen of inschrijven niet lukt, kunt u ons tijdens kantooruren altijd even bellen: 020 - 670 5000. Vraag naar Linda of Larissa, zij helpen u verder.

 

Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.