Quantcast

Farmacologie

Voor een Medisch Pedicure is het belangrijk iets te weten van medicijnen en de manier waarop deze werken in het lichaam. Naar het medicijngebruik van een client wordt wel gevraagd bij de anamnese, maar niet iedere pedicure is goed op de hoogte van de werking of mogelijke bijwerkingen. Medicijngebruik heeft gevolgen voor de stofwisseling en de celdeling. Medicijnen kunnen dus ook bijwerkingen aan de huid en de nagels van de voet veroorzaken, iets waar voetzorgverleners mee te maken krijgen. In grote lijnen leert u tijdens deze cursus wat een medicijn met het lichaam doet en wat het lichaam met een medicijn doet.


Programma

  • Introductie
  • Farmacologie
  • Farmacodynamiek
  • Farmacokinetiek


Farmacologie
Farmacologie is een studie naar de interactie tussen levende wezens en de farmacologische stoffen die in de diagnostische, preventieve en curatieve geneeskunde gebruikt worden.

Farmacodynamiek
Farmacodynamiek beschrijft hoe de werkingsmechanismen van het lichaam omgaan met een toegediend geneesmiddel of een werkzaam bestanddeel en de manier waarop het effect daarvan tot stand komt.

Farmacokinetiek
Farmacokinetiek beschrijft de interactie tussen de medicijnen (farmacologische stoffen) en verschillende fysiologische processen in het lichaam. Deze interacties worden beschreven met behulp van wiskundige formules.


Reacties deelnemers
"Erg leuk en leerzaam, de stof blijft goed hangen."

"Zeer leerzaam."

"Boeiende en vlotte cursus! Super!"


Na deze cursus

  • Bent u in staat de verschillende subprocessen van de farmacokinetiek te onderscheiden
  • Kent u de (werking van) de belangrijkste organen betrokken bij het uitscheiden van een geneesmiddel
  • Bent u in staat een aantal belangrijke mechanismen van interacties te verklaren 
  • Weet u welke problemen kunnen ontstaan aan huid en nagels in relatie tot het gebruik van bepaalde geneesmiddelen


Docent
Herman Bruins, apotheker


Accreditatie
ProCert: 11 punten (domein: Voetzorg, categorie: Beroepsvereisten)

St. LOOP: niet van toepassing

BVV: 20 punten


Kosten
De kosten bedragen € 110,00 (0% btw, inclusief € 25,00 inschrijfgeld, lesmateriaal en consumpties). Na bevestiging van inschrijving is restitutie van het inschrijfgeld niet mogelijk. Heeft u een abonnement op het tijdschrift De Medische Voet, dan krijgt u € 10,00 korting en betaalt u € 100,00 voor deze cursus. 

Subsidie aanvragen voor deze cursus
Vlaamse kmo’s en beoefenaars van vrije beroepen, zoals voetzorgverlener, kunnen via de kmo-portefeuille subsidie aanvragen voor deze cursus. Klik hier voor meer informatie over de kmo-portefeuille.


Data en locaties
Deze cursus is van 19.00 tot 22.00 uur (inloop vanaf 18.30 uur) en wordt gegeven op de hiernaast vermelde data en locaties. Klik op een datum en locatie om u in te schrijven.

Als u meer dan 15 collega’s heeft die een cursus willen volgen, komen wij naar u toe.


Inschrijven
Wilt u zich inschrijven, dan heeft u een login nodig voor 'Mijn Medische Voet'. Heeft u nog geen login, dan kunt u deze gratis aanmaken. Via 'Mijn Medische Voet' krijgt u toegang tot lesmateriaal en andere informatie, zoals uw eigen profiel. Hierin kunt u zelf uw gegevens beheren.

Bent u uw login vergeten? Maak dan geen nieuw profiel aan, maar vraag een nieuw wachtwoord aan of neem contact met ons op. Als inloggen of inschrijven niet lukt, kunt u ons tijdens kantooruren altijd even bellen: 020 - 670 5000. Vraag naar Linda of Larissa, zij helpen u verder.

 

Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.