Quantcast
Geen evenementen beschikbaar. U bent niet ingelogd.

WILT U OP DE HOOGTE BLIJVEN OVER DE OPLEIDING MBO4 MEDISCH PEDICURE?

Laat dan hieronder uw e-mailadres achter. 

Volledige opleiding Mbo4 Medisch Pedicure

De opleiding
Een rijkserkende opleiding (Crebo), kent een aantal door de overheid verplichte modules. Dit zijn de vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan/burgerschap. Voor 2017 telt rekenen nog niet mee voor diplomering. Loopbaan/burgerschap is een schrijfopdracht die u thuis maakt, hier kunt u niet op zakken.

Velen zien er tegenop genoemde vakken te moeten doen, maar al meer dan 100 volwassenen zijn u voorgegaan en zijn geslaagd met 2 examentrainingen per vak.

Dan kunt u dat ook!

Op deze pagina vind je een overzicht van de vakken van de opleiding Mbo4 Medisch Pedicure 

U heeft eerder een mbo-4 diploma behaald. Indien het diploma niet ouder is dan 2 jaar kunt u vrijstelling voor deze vakken verkrijgen. Is het diploma wel ouder, dan zijn wij verplicht deze vakken te examineren. Het volgen van deze lessen is niet verplicht.

Arbeidsmarkt
Als medisch pedicure oefen je het beroep doorgaans uit als zelfstandige zonder personeel (ZZP). Dat kan in een eigen praktijk en ook ambulant: dan behandel je mensen thuis.

De laatste jaren neemt het aantal praktijken met personeel toe. Als medisch pedicure werk je dan samen met andere zorgverleners, bijvoorbeeld een huisarts of een podotherapeut. Je bent dan bijvoorbeeld onderdeel van aan multidisciplinair voetenteam of je werkt in een diabetescentrum. Werk je op het gebied van oncologie of geriatrie, dan mag je voeten alleen behandelen in overleg met de specialist. Ook kun je als medisch pedicure met een mbo-diploma direct doorstromen naar de hbo-opleiding tot podotherapeut.

Waar kun je als medisch pedicure werken?

  • In je eigen praktijk aan huis
  • Ambulant
  • In een groepspraktijk met andere voetzorgverleners
  • In een gezondheidscentrum met andere disciplines, bijvoorbeeld een huisarts (eerstelijns zorg)
  • Als lid van een voetenteam in een ziekenhuis (tweedelijns zorg)
  • In een verpleeghuis (derde lijnzorg)
  • Gehandicaptenzorg
  • Gevangenis
  • Asielzoekerscentrum

Bent u al pedicure of pedicure +/++?
Dan kun u doorscholen naar medisch pedicure via ons zij-instroom traject.

Of u nu begint met de opleiding of wilt door- of omscholen, kies voor een rijkserkend diploma. Dan bent u op de toekomst voorbereid!