Quantcast

Studiebelasting 3 theoriedagen + 3 stagedagen + 50 uur zelfstudie
Kosten € 1.295,-
Locatie Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Zwolle

Oncologisch Voetzorgverlener (OVV) Podotherapeuten - Rotterdam - 180126
vrijdag 26 januari 2018

Download hier de brochure over de opleiding Oncologisch Voetzorgverlener (OVV) voor podotherapeuten. 

Oncologisch voetzorgverlener OVV - Podotherapeuten

Elk jaar komen er ten minste 100.000 kankerpatiënten bij, van wie twee derde de ziekte overleeft. De ziekte kanker en de behandeling ervan kunnen allerlei voetproblemen met zich meebrengen, zoals het hand-voetsyndroom, de hand-voet-huidreactie, overmatig eelt of nagelaandoeningen. Patiënten bezoeken daarom steeds vaker een voetzorgverlener voor de juiste zorg. De specialisatie Oncologisch Voetzorgverlener (OVV) kan hierin voorzien. 

Niet alle podotherapeuten hebben tijdens hun opleiding kennisgenomen over voetproblemen als gevolg van kankerbehandelingen. Deze opleiding is daarom geschikt voor podotherapeuten die al langere tijd hun diploma hebben, maar nog niet beschikken over voldoende kennis van voetzorg en oncologie en voor podotherapeuten die hun kennis willen opfrissen en verdiepen. Het doel van de opleiding Oncologisch Voetzorgverlener is voetzorgverleners bewust maken van de implicaties van de ziekte kanker en de behandeling ervan, zodat zij een veilig en doelmatig voetzorgtraject kunnen inzetten in afstemming met de behandelend arts.


Inhoud

  • De ziekte kanker
  • Neuropathie
  • De gevolgen van de diverse behandelingen op het onderbeen en de voet
  • Screening en preventie
  • Lymfoedeem en Lipoedeem t.g.v. de ziekte kanker of de behandeling ervan
  • Ervaringsdeling van een oncologieverpleegkundige
  • Onco-psychologie


Bekijk hier een filmpje over de opleiding OVV


Lesrooster
De opleiding tot Oncologisch Voetzorgverlener bestaat uit drie theoriedagen en twee stagedagen. Verplichte stages zijn bij het ziekenhuis en inloophuis. 

 Module  Thema  Uur  Docent  Onderwerpen
1 De ziekte kanker 4  Joanneke Bleichrodt Wat is kanker? Welke behandelmogelijkheden zijn er?
De behandeling van kanker 3   Welke behandelingen zijn er, en wat zijn de gevolgen?
2 Screening en preventie 2  Johan Toonstra Goedaardige tumoren aan de voeten, niet-pluis aan de voeten, huidbarrière en (onycho)mycose
Lymfoedeem 2  Miranda Swart Ontstaan, herkennen en behandelen van lymfoedeem
Neuropathie 3  David Kopsky Pijnmanagement bij kanker
De patiënt en de zorgverlener 4  Mecheline van der Linden Hoe reageer je op een cliënt met kanker? En hoe ga je er zelf mee om?
3 Ervaringsdeling 2  Joanneke Bleichrodt De oncologieverpleegkundige
De patiënt en de zorgverlener 3  Mecheline van der Linden Hoe reageer je op een cliënt met kanker? En hoe ga je er zelf mee om?
Afsluiting 2  Mischa Nagel Samenvatting en vervolg

 


Na deze opleiding
Na de opleiding OVV bent u in staat voeten adequaat te screenen, bijwerkingen van behandelingen te herkennen, de voeten te verzorgen – mits de situatie dat toelaat – en bevindingen terug te koppelen aan het oncologisch behandelteam. Een OVV kan ook preventieve maatregelen nemen zodat eventuele klachten voorkomen kunnen worden.


Toelating en examen
Voetzorgverleners die de opleiding Oncologisch Voetzorgverlener OVV voor podotherapeuten willen volgen, moeten in het bezit zijn van een diploma Podotherapie.

Het examen voor de opleiding Oncologisch Voetzorgverlener bestaat uit een mondeling en schriftelijk examen. De kosten voor het examen zijn bij de opleidingsprijs inbegrepen.


Kosten
De kosten voor deze opleiding bedragen € 1.295,- inclusief digitaal lesmateriaal, lunch en consumpties tijdens de lesdagen. Voor genoemde bedragen geldt 0% btw. Bij de inschrijving dient een aanbetaling te worden gedaan van € 129,50 via iDeal. Dit bedrag ziet u hieronder vermeld bij de data. LET OP: De totale kosten voor de opleiding bedragen € 1.295,00. Het resterende bedrag kunt u later en in twee termijnen voldoen.


Accreditatie
NVvP: 19 punten


Data en locaties
De opleiding wordt op vier centrale opleidingsplaatsen in Nederland gegeven: Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Zwolle. De lesdagen zijn op zaterdag en soms op vrijdag.

De opleiding wordt gegeven op de hiernaast vermelde data en locaties. Klik op een datum en locatie om u in te schrijven. 


Inschrijven
Wilt u zich inschrijven, dan heeft u een login nodig voor 'Mijn Medische Voet'. Heeft u nog geen login, dan kunt u deze gratis aanmaken. Via 'Mijn Medische Voet' krijgt u toegang tot lesmateriaal en andere informatie, zoals uw eigen profiel. Hierin kunt u zelf uw gegevens beheren.

Bent u uw login vergeten? Maak dan geen nieuw profiel aan, maar vraag een nieuw wachtwoord aan of neem contact met ons op. Als inloggen of inschrijven niet lukt, kunt u ons tijdens kantooruren altijd even bellen: 020 - 670 5000. Vraag naar Linda of Larissa, zij helpen u verder.

 

Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.