020 - 670 5000     [email protected]

Oncologisch voetzorgverlener OVV - Podotherapeuten

VIND EEN OVV

 

 

 

Elk jaar komen er ten minste 100.000 kankerpatiënten bij, van wie twee derde de ziekte overleeft. De ziekte kanker en de behandeling ervan kunnen allerlei voetproblemen met zich meebrengen, zoals het hand-voetsyndroom, de hand-voet-huidreactie, overmatig eelt of nagelaandoeningen. Patiënten bezoeken daarom steeds vaker een voetzorgverlener voor de juiste zorg. De specialisatie Oncologisch Voetzorgverlener (OVV) kan hierin voorzien.

OVV voor podotherapeuten
Niet alle podotherapeuten hebben tijdens hun opleiding kennis genomen over voetproblemen als gevolg van kankerbehandelingen. Deze opleiding is daarom geschikt voor podotherapeuten die al langere tijd hun diploma hebben, maar nog niet beschikken over voldoende kennis van voetzorg en oncologie en voor podotherapeuten die hun kennis willen opfrissen en verdiepen.

Doel van de opleiding
Het doel van de opleiding Oncologisch Voetzorgverlener is voetzorgverleners bewust maken van de implicaties van de ziekte kanker en de behandeling ervan, zodat zij een veilig en doelmatig voetzorgtraject kunnen inzetten in afstemming met de behandelend arts.

Na deze opleiding
Na de opleiding OVV bent u in staat voeten adequaat te screenen, bijwerkingen van behandelingen te herkennen, de voeten te verzorgen – mits de situatie dat toelaat – en bevindingen terug te koppelen aan het oncologisch behandelteam. Een OVV kan ook preventieve maatregelen nemen zodat eventuele klachten voorkomen kunnen worden.

Inhoud
- De ziekte kanker
- Neuropathie
- De gevolgen van de diverse behandelingen op het onderbeen en de voet
- Screening en preventie
- Lymfoedeem en Lipoedeem t.g.v. de ziekte kanker of de behandeling ervan
- Ervaringsdeling van een oncologieverpleegkundige
- Onco-psychologie

Bekijk hier een filmpje over de opleiding OVV

Studieduur
De opleiding tot Oncologisch Voetzorgverlener bestaat uit drie theoriedagen en twee stagedagen. Verplichte stages zijn bij het ziekenhuis en inloophuis.

Toelating
Voetzorgverleners die de opleiding Oncologisch Voetzorgverlener OVV voor podotherapeuten willen volgen, moeten in het bezit zijn van een diploma Podotherapie..

Examen
Het examen voor de opleiding Oncologisch Voetzorgverlener bestaat uit een theorie-examen en een praktijkexamen. De kosten voor het examen zijn bij de opleidingsprijs inbegrepen.

Accreditatie
NVvP: 19 punten

Kosten
De kosten voor deze opleiding bedragen € 1.295,- inclusief digitaal lesmateriaal, lunch en consumpties tijdens de lesdagen. Voor genoemde bedragen geldt 0% btw. Bij de inschrijving dient een aanbetaling te worden gedaan van € 129,50 via iDeal. Dit bedrag ziet u hieronder vermeld bij de data. LET OP: De totale kosten voor de opleiding bedragen € 1.295,00. Het resterende bedrag kunt u later en in twee termijnen voldoen.

Data en locaties opleidingen
De opleiding wordt op vier centrale opleidingsplaatsen in Nederland gegeven: Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Zwolle. Hieronder vindt u een overzicht van de data van de opleidingsdagen. De lesdagen zijn op zaterdag en soms op vrijdag.

Door op een datum en locatie te klikken kunt u zich inschrijven.

Oncologisch Voetzorgverlener (OVV) Podotherapeuten - Amsterdam - 161209
vrijdag 9 december 2016
Kosten: € 129.50

Let op: dit betreft een aanbetaling van 10%

Lesdata
vrijdag      9 december 2016
vrijdag    16 december 2016
zaterdag 17 december 2016
vrijdag      3 maart 2017

Oncologisch Voetzorgverlener (OVV) Podotherapeuten - Rotterdam - 171005
donderdag 5 oktober 2017
Kosten: € 129.50

Let op: dit betreft een aanbetaling van 10%

Lesdata
donderdag    5 oktober 2017
donderdag 12 oktober 2017
vrijdag         13 oktober 2017
vrijdag         19 januari 2018, examen te Amsterdam

Inschrijven
Wilt u zich inschrijven, dan heeft u een login nodig voor 'Mijn Medische Voet'. Heeft u nog geen login, dan kunt u deze gratis aanmaken. Via 'Mijn Medische Voet' krijgt u toegang tot lesmateriaal en andere informatie, zoals uw eigen profiel. Hierin kunt u zelf uw gegevens beheren.
Bent u uw login vergeten? Maak dan geen nieuw profiel aan, maar vraag een nieuw wachtwoord aan of neem contact met ons op. Als inloggen of inschrijven niet lukt, kunt u ons tijdens kantooruren altijd even bellen: 020 - 670 5000. Vraag naar Linda of Larissa, zij helpen u verder.

Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.