Quantcast

Open Studiedag Podiamed

Op vrijdag 16 februari 2018 organsieren PodiaMed en De Medische Voet een Open Studiedag. Op deze dag kunnen maar liefst zes presentaties worden gevolgd. Deze dag is bestemd voor iedereen die zich professioneel met voetzorg bezighoudt.

De studiedag is niet alleen bedoeld om kennis op te doen, maar ook om gebruik te maken van allerlei speciale aanbiedingen die Podiamed op die dag heeft. Ook kunnen zij u informeren over de nieuwste producten die belangrijk zijn voor uw praktijk.

Het lesprogramma zal om 10.00 uur beginnen. Iedere presentatie duurt 45 minuten en er is 15 minuten om vragen te stellen en van docent te wisselen. Podiamed en De Medische Voet zullen zorgen voor hapjes en drankjes.

Onderstaande docenten zullen verschillende onderwerpen behandelen. De volgorde staat nog niet definitief vast, dit maken wij zo spoedig mogelijk bekend.


Programma

10.00-10.45 uur

Inleiding in Oncologie
Docent: Mischa Nagel

11.00-11.45 uur

Inleiding in Diabetes actualiteiten
Docent: Madelon Grin

12.00-12.30 uur Luchpauze

12.30-13.15 uur Inleiding in Voeding en Voeten  
Docent: Mischa Nagel

13.30-14.15 uur Mbo4 onderwijs
Docent: Voorzitter Nederlandse Maatschappij Medisch Voetzorgverleners

14.15-15.00 uur

Inleiding in schimmelinfecties, behandeling en diagnostie   
Docent: Mischa Nagel


Presentaties

1. Inleiding in Oncologie 
Na het volgen van deze lezing weet u waarom voetzorg en oncologie extra aandacht en kennis vraagt en kunt u voor u zelf vaststellen of de oncologische patiënt in uw praktijk een plaats heeft en hoe u verder kunt leren om de benodigde kennis op te doen.

Kanker is een ziekte waar bijna iedereen mee geconfronteerd wordt, of het nu direct of indirect is. De impact die de ziekte op ons leven kan hebben wordt vaak pas duidelijk als deze zich voordoet. Tijdens deze inleiding zal Mischa Nagel een presentatie geven over Voetzorg & Oncologie die hij ook gegeven heeft aan een internationaal oncologencongres in de Verenigde Staten in 2015 en op de Nederlandse oncologiedagen in 2016. Deze presentatie geeft een goed inzicht waarom gespecialiseerde voetzorg van groot belang is voor de verbetering van kwaliteit van leven bij kankerpatiënten.

2. Inleiding in Diabetes actualiteiten 
Regelmatig worden nieuwe onderzoeken gedaan naar diabetes en de verschillende vormen van deze ziekte. Het is niet alleen nuttig kennis te verdiepen, het is ook leuk! Daarnaast kunt u uw klanten beter begrijpen en informeren en dat wordt gewaardeerd.

3. Inleiding in Voeding en Voeten 
In de praktijk ziet u regelmatig huid en nagels die niet gezond zijn. Daar kunnen verschillende oorzaken voor zijn. Zo zou er sprake kunnen zijn van een vitaminegebrek of voedingsdeficiëntie. Daarom kan het voor u zinvol zijn iets meer te weten van voeding en voedingsbestanddelen. Mischa zal tijdens deze presentatie ook in gaan op diverse processen, die door voeding worden beïnvloed, die de huid en nagels gezond houden. Na afloop van deze presentatie lichten wij een tipje van de sluier op over de belangrijkste informatie wat betreft de invloed die voeding kan hebben op de huid en de nagels.

4. Mbo4 onderwijs 
Er zijn nog altijd veel vragen over de mbo-4 opleiding medisch pedicure. Vragen als:

Wat is de meerwaarde van een rijkserkend diploma? Waarom moet ik nog Nederlands, Engels en rekenen doen? Waarom weer een praktijkexamen afleggen? Ook ziet men er tegen op weer in de schoolbanken te moeten zitten, maar dat valt best wel mee zoals velen hebben ervaren.

Niet alleen worden alle vragen beantwoord, maar u krijgt ook een overzicht van wat de opleiding inhoudt. In ieder geval: onze opleiding is ingericht op volwassenenonderwijs!

5. Inleiding in Schimmelinfecties & Behandeling & Diagnostiek 
Tijdens deze lezing wordt duidelijk waarom het laten stellen van een diagnose een wezenlijk onderdeel is van uw zorg bij cliënten met schimmels. Veel voetzorgverleners krijgen te maken met schimmelinfecties aan de huid of de nagel. Deze infectie is met het blote oog niet vast te stellen en hiervoor is een diagnostische techniek noodzakelijk. De diagnostiek en de behandeling behoren normaalgesproken tot de werkzaamheden van de huisarts. Echter kunnen voetzorgverleners door het volgen van de cursus Schimmeldiagnostiek een schimmelinfectie laten vaststellen en een effectief zorgtraject inzetten. Voetzorgverleners kunnen hierover ook beter communiceren met de huisarts. Die hoeft alleen nog in echt noodzakelijke gevallen in te grijpen. Deze cursus geeft u inzicht in de mogelijkheden die hier voor u als voetzorgverlener voor zijn. Op dit moment zijn thuis testen zeer actueel. Mischa zal u uitleggen waar de valkuilen zijn in deze groep van testen.


Datum en locatie
Vrijdag 16 februari 2018 bij Podiamed te Rotterdam (Schiebroek).


Accreditatie
Is aangrvraag bij ProCert.


Kosten
€ 37,50 (excl. btw)


Inschrijven
Inschrijven kan, per lezing, via de website van Podiamed.
Voor meer informatie of vragen kunt u telefoisch contatc opnemen met PodiaMed op 010 - 461 20 02.