Nieuws

16-08-2017

Dat schimmels zich thuis voelen in openbare wasgelegenheden is al jaren een bekend fenomeen. Dat schimmels ook in het water van binnenzwembaden voorkomen was minder bekend. Schimmels doen het goed in binnenzwembaden. Bij een wetenschappelijke steekproef zijn 79 schimmelgroepen aangetroffen, waaronder bekende soorten die onychomycose en dermatomycose veroorzaken.

lees verder
07-08-2017

Wetenschappers van het onderzoekscentrum voor Skeletale Biologie en Engineering van de KU Leuven identificeerden een enzym dat een sleutelrol speelt bij de bescherming van kraakbeen tegen artrose. Dit opent nieuwe perspectieven in de zoektocht naar een behandeling voor deze chronische gewrichtsziekte.

lees verder
04-08-2017

19 oktober 2017 start de nieuwe driedaagse opleiding Voetzorg & Diabetes in België. En we kunnen vandaag bekend maken dat deze opleiding plaatsvindt op de Universiteit van Gent in samenwerking met de diabetespoli!

lees verder
03-08-2017

Met het EK Vrouwenvoetbal is er voor sportarts tevens bondsarts vrouwenelftal Karin Thijs een intensieve periode aangebroken. Zo moet volgens de UEFA-richtlijn iedere speler voorafgaand aan een toernooi verplicht zijn gescreend. En vrouwen zitten net even anders in elkaar dan mannen: ander lichaam, andere fysiologie, andere risico’s, ander soort blessures.

lees verder
29-07-2017

Toediening van metformine bij patiënten met diabetes type 1 heeft geen positieve invloed op het bloedsuikergehalte, maar lijkt wel positieve effecten te hebben op de bloedvaten. Dat is een belangrijke ontdekking, omdat hart- en vaatziekten gevreesde complicaties zijn van diabetes. Dit blijkt uit de REMOVAL-studie, een grootschalig internationaal onderzoek waaraan ook artsen van het Maastricht UMC+ een bijdrage hebben geleverd. 

lees verder
15-07-2017

UV-straling hebben we nodig voor de aanmaak van vitamine D. Daarvoor is zonlicht nodig. Maar ook onder sommige zonnebanken maak je vitamine D aan. De Belgische Hoge Gezondheidsraad wil zonnebanken echter verbieden omdat de kans op huidkanker te groot is. Maar wat betekent dat voor vitamine D?

lees verder

Nieuwsarchief

Tijdschrift De Medische Voet

Het vakblad voor integrale voetzorg ‘De Medische Voet’ richt zich op professionals in de medische en paramedische voetzorg, van behandelaars tot verwijzers. Het gaat onder meer om podologen, registerpodologen, podotherapeuten, podoposturaal therapeuten, medisch pedicures, orthopedisch schoenmakers en paramedisch chiropodisten.

In de zorgketen nemen voetzorgverleners een steeds belangrijker plaats in. Deze professionals kunnen in ‘De Medische Voet’ een platform vinden om kennis en informatie te delen. Het vakblad maakt de verschillende disciplines in de voetzorg zichtbaar en laat zien wat de behandelmogelijkheden zijn voor voetaandoeningen en gerelateerde problemen. De informatie in ‘De Medische Voet’ is gebaseerd op betrouwbare bronnen.

Abonneren in Nederland
Het tijdschrift is exclusief beschikbaar voor abonnees en kost € 39,50 per jaar voor zes uitgaven. Het abonnement kan op elk willekeurig moment ingaan.

 

Pocketedities

         

Gratis downloads