Nieuws

22-06-2017

Angst beïnvloedt de controle over ons evenwicht. Verder lijkt externe aandacht bij ouderen geen invloed te hebben op balansprestaties in het lopen. Dit blijkt uit het proefschrift van Jonathan de Melker Worms die bij senioren en bij jongvolwassenen onderzoek deed naar de factoren die de lichaamsbalans kunnen verstoren.

lees verder
14-06-2017

Vrouwen die regelmatig hardlopen hebben er baat bij hun gewicht goed in de gaten te houden. Onderzoekers concluderen dat vrouwelijke hardlopers met een laag gewicht meer risico hebben op blessures. Het is essentieel dat vrouwen hun BMI weten en gezond kunnen blijven trainen zonder blessures, aldus dokter Timothy Millar die de studie leidde. Zijn bevindingen zijn gepubliceerd in Current Orthopaedic Practice.

 

lees verder
11-06-2017

Patiënten met reuma ontvangen ruim vier keer zo vaak thuiszorg dan de gemiddelde Nederlander. Voor persoonlijke verzorging geldt zelfs dat ze dit vijf keer zo vaak krijgen. Gezien de vergrijzing van de Nederlandse bevolking is het aannemelijk dat het aantal mensen met een reumatische aandoening zal stijgen. Hiermee stijgt ook het aantal mensen dat behoefte heeft aan zorg en ondersteuning. Dit volgt uit onderzoek uitgevoerd door het NIVEL in opdracht van het Reumafonds.

lees verder
07-06-2017

Onderzoekers van het Centrum voor Pijngeneeskunde van het Erasmus MC hebben een methode ontwikkeld waarmee voor het eerst objectief de activiteit van ontstekingscellen bij het Complex Regionaal Pijn Syndroom (CRPS) gemeten kan worden. Tot nog toe kon dit syndroom alleen subjectief worden vastgesteld, via waarneming door de arts.

lees verder
04-06-2017

Nederland telt naar schatting zo'n 2 miljoen mensen met reumatische klachten. Zij hebben behoefte aan veel fysiotherapie, maar zorgverzekeraars vergoeden die behandelingen niet allemaal. Daarom moet de vergoeding voor fysiotherapie worden uitgebreid, vindt het Reumafonds. Het huidige gemiddelde aantal van tien behandelingen dat de zorgverzekering vergoedt, is veel te laag, vindt het fonds. Patiënten betalen soms honderden euro's extra.

lees verder
01-06-2017

Vandaag promoveert Marieke Doorenspleet aan het AMC met het volgende belangrijke onderzoek: ‘Standing out of the crowd: adaptive immune cells in the pathogenesis and prediction of rheumatoid arthritis and lgG4-related disease’.

lees verder

Nieuwsarchief

Tijdschrift De Medische Voet

Het vakblad voor integrale voetzorg ‘De Medische Voet’ richt zich op professionals in de medische en paramedische voetzorg, van behandelaars tot verwijzers. Het gaat onder meer om podologen, registerpodologen, podotherapeuten, podoposturaal therapeuten, medisch pedicures, orthopedisch schoenmakers en paramedisch chiropodisten.

In de zorgketen nemen voetzorgverleners een steeds belangrijker plaats in. Deze professionals kunnen in ‘De Medische Voet’ een platform vinden om kennis en informatie te delen. Het vakblad maakt de verschillende disciplines in de voetzorg zichtbaar en laat zien wat de behandelmogelijkheden zijn voor voetaandoeningen en gerelateerde problemen. De informatie in ‘De Medische Voet’ is gebaseerd op betrouwbare bronnen.

Abonneren in Nederland
Het tijdschrift is exclusief beschikbaar voor abonnees en kost € 39,50 per jaar voor zes uitgaven. Het abonnement kan op elk willekeurig moment ingaan.

 

Pocketedities

         

Gratis downloads