Quantcast

Nieuws

13-11-2017

Een rapport van de European Brain Council toont aan dat slechte diagnostiek en behandeling van het rusteloze benen syndroom (of ‘restless legs’) de ziekte tot één van de meest kostbare neurologische aandoeningen van Europa maakt. De totale kosten van gebrekkige diagnose en behandeling van RLS zijn aanzienlijk hoger dan de kosten voor de ziekte van Parkinson, Multiple Sclerose en epilepsie bij elkaar opgeteld. Binnen de neurologie is RLS, na dementie, dan ook de meest kostbare ziekte.

lees verder
09-11-2017

Gisteren opende LivingLab in Amersfoort haar deuren voor bewoners, zorgvragers, mantelzorgers en andere geïnteresseerden. In het LivingLab kan iedereen ervaren hoe de zorgtechnologie kan helpen om langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bovendien krijgen studenten en zorgprofessionals hier de kans te leren om technologie toe te passen in hun werk en het gebruiksgemak over te dragen aan zorgvragers.

lees verder
01-11-2017

Steeds meer mensen overlijden door een val. Vooral ouderen zijn het slachtoffer. In 2016 kregen meer dan 5.000 inwoners van Nederland een dodelijk ongeval. Van hen overleden bijna 3.900 als gevolg van een val. Dit zijn gemiddeld 10,6 fatale valincidenten per dag. Veel minder mensen overleden door een verkeerssongeval (656), vergiftiging (186) of verdrinking (86). Er overleden dus bijna zes keer zoveel mensen door een val als in het verkeer.

lees verder
30-10-2017

Reuma is een verzamelnaam van meer dan honderd aandoeningen die te maken hebben met klachten in gewrichten en/of spieren. Een veelvoorkomende vorm van reuma is reumatoïde artritis. Dit is een chronische vorm van reuma, in de volksmond ook wel ‘gewrichtsreuma’ genoemd. 

lees verder
20-09-2017

Vandaag promoveert aan het AMC in Amsterdam Kasper ter Horst met zijn proefschrift over insulineresistentie. Nieuwe behandelingen voor insulineresistentie en type 2 diabetes kunnen zich het best richten op het verbeteren van de vetopslag in vetweefsel en het voorkomen van vetstapeling in organen als de lever en spieren. Dat concludeert onderzoeker Kasper ter Horst in zijn proefschrift dat zich richt op het opsporen van mensen die insulineresistent zijn en naar de oorzaken van die insulineresistentie.

lees verder
19-09-2017

Te veel zout in ons eten kan significant het risico op het ontwikkelen van verschillende soorten diabetes verhogen, met name diabetes type 2 en LADA* (Latent Autoimmune Diabetes in Adult). Dit laatste type diabetes komt minder vaak voor en wordt te vaak aangezien voor diabetes type 2. 

lees verder

Nieuwsarchief

Tijdschrift De Medische Voet

Het vakblad voor integrale voetzorg ‘De Medische Voet’ richt zich op professionals in de medische en paramedische voetzorg, van behandelaars tot verwijzers. Het gaat onder meer om podologen, registerpodologen, podotherapeuten, podoposturaal therapeuten, medisch pedicures, orthopedisch schoenmakers en paramedisch chiropodisten.

In de zorgketen nemen voetzorgverleners een steeds belangrijker plaats in. Deze professionals kunnen in ‘De Medische Voet’ een platform vinden om kennis en informatie te delen. Het vakblad maakt de verschillende disciplines in de voetzorg zichtbaar en laat zien wat de behandelmogelijkheden zijn voor voetaandoeningen en gerelateerde problemen. De informatie in ‘De Medische Voet’ is gebaseerd op betrouwbare bronnen.

Abonneren in Nederland
Het tijdschrift is exclusief beschikbaar voor abonnees en kost € 39,50 per jaar voor zes uitgaven. Het abonnement kan op elk willekeurig moment ingaan.

 

Pocketedities

         

Gratis downloads