Quantcast

Nieuws

20-09-2017

Vandaag promoveert aan het AMC in Amsterdam Kasper ter Horst met zijn proefschrift over insulineresistentie. Nieuwe behandelingen voor insulineresistentie en type 2 diabetes kunnen zich het best richten op het verbeteren van de vetopslag in vetweefsel en het voorkomen van vetstapeling in organen als de lever en spieren. Dat concludeert onderzoeker Kasper ter Horst in zijn proefschrift dat zich richt op het opsporen van mensen die insulineresistent zijn en naar de oorzaken van die insulineresistentie.

lees verder
19-09-2017

Te veel zout in ons eten kan significant het risico op het ontwikkelen van verschillende soorten diabetes verhogen, met name diabetes type 2 en LADA* (Latent Autoimmune Diabetes in Adult). Dit laatste type diabetes komt minder vaak voor en wordt te vaak aangezien voor diabetes type 2. 

lees verder
07-09-2017

Afgelopen week heeft het IKNL (Integraal Kanker Centrum Nederland) de eisen bevestigd waaraan een voetzorgverlener moet voldoen om te worden opgenomen in de digitale oncologische verwijsgids. Verschillende verenigingen hebben gevraagd of hun leden daarin konden worden opgenomen. Het IKNL is daarbij niet over één nacht ijs gegaan, maar overlegt daarover ook met 26 patiëntenverenigingen die de belangen van kankerpatiënten behartigen. 

lees verder
02-09-2017

De resultaten van een nieuw onderzoek zijn afgelopen week gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of the American Academy of Dermatology”. In tegenstelling tot wat lang werd aangenomen, ontwikkelen melanomen zich voor meer dan twee derde uit nieuwe moedervlekken en voor minder dan één derde uit bestaande moedervlekken. Nieuwe moedervlekken moeten dan ook nauwkeurig in de gaten worden gehouden.

lees verder
16-08-2017

Dat schimmels zich thuis voelen in openbare wasgelegenheden is al jaren een bekend fenomeen. Dat schimmels ook in het water van binnenzwembaden voorkomen was minder bekend. Schimmels doen het goed in binnenzwembaden. Bij een wetenschappelijke steekproef zijn 79 schimmelgroepen aangetroffen, waaronder bekende soorten die onychomycose en dermatomycose veroorzaken.

lees verder
07-08-2017

Wetenschappers van het onderzoekscentrum voor Skeletale Biologie en Engineering van de KU Leuven identificeerden een enzym dat een sleutelrol speelt bij de bescherming van kraakbeen tegen artrose. Dit opent nieuwe perspectieven in de zoektocht naar een behandeling voor deze chronische gewrichtsziekte.

lees verder

Nieuwsarchief

Tijdschrift De Medische Voet

Het vakblad voor integrale voetzorg ‘De Medische Voet’ richt zich op professionals in de medische en paramedische voetzorg, van behandelaars tot verwijzers. Het gaat onder meer om podologen, registerpodologen, podotherapeuten, podoposturaal therapeuten, medisch pedicures, orthopedisch schoenmakers en paramedisch chiropodisten.

In de zorgketen nemen voetzorgverleners een steeds belangrijker plaats in. Deze professionals kunnen in ‘De Medische Voet’ een platform vinden om kennis en informatie te delen. Het vakblad maakt de verschillende disciplines in de voetzorg zichtbaar en laat zien wat de behandelmogelijkheden zijn voor voetaandoeningen en gerelateerde problemen. De informatie in ‘De Medische Voet’ is gebaseerd op betrouwbare bronnen.

Abonneren in Nederland
Het tijdschrift is exclusief beschikbaar voor abonnees en kost € 39,50 per jaar voor zes uitgaven. Het abonnement kan op elk willekeurig moment ingaan.

 

Pocketedities

         

Gratis downloads