Quantcast

 

Schimmeldiagnostiek - Amsterdam - 180131
woensdag 31 januari 2018
Schimmeldiagnostiek - Eindhoven - 180411
woensdag 11 april 2018
Schimmeldiagnostiek - Zwolle - 181010
woensdag 10 oktober 2018
Schimmeldiagnostiek - Rotterdam - 181101
donderdag 1 november 2018

Schimmeldiagnostiek

Veel voetzorgverleners krijgen te maken met schimmelinfecties aan de huid of de nagel. Deze infectie is met het blote oog niet vast te stellen en hiervoor is een diagnostische techniek noodzakelijk. De diagnostiek en de behandeling behoren normaalgesproken tot de werkzaamheden van de huisarts. Door het volgen van deze cursus en het bijbehorend certificaat kunnen voetzorgverleners nu een schimmelinfectie laten vaststellen en een effectief zorgtraject inzetten. Voetzorgverleners kunnen hierover ook beter communiceren met de huisarts. Die hoeft alleen nog in echt noodzakelijke gevallen in te grijpen. Deze cursus draagt dus ook bij aan een vermindering van de werkdruk van de huisarts. De reacties van huisartsen zijn tot nu toe dan ook uitermate positief.

Voor het insturen van biopten werken wij nauw samen met het laboratorium voor Medische Microbiologie van de Universiteit van Nijmegen. Dit laboratorium is een referentie laboratorium voor Mycologie in de Benelux landen en staat onder leiding van professor Paul Verweij. 


Programma

  • Immunologie
  • Epidemiologie
  • Communicatie met de huisarts
  • Mycologie
  • Farmacologie
  • Examen


Na deze cursus
Na het succesvol afronden van deze cursus ontvangt u het certificaat 'schimmelnageldiagnostiek'. Gecertificeerde voetzorgverleners kunnen gebruikmaken van de diagnostische mogelijkheden van het laboratorium voor medische microbiologie van het Radboudumc. Zij mogen nagel- en huidmonsters afnemen en inzenden ter beoordeling op de aanwezigheid van schimmels. Dit heeft als voordeel voor de patiënt dat deze direct in de praktijk kan worden geholpen. Het certificaat heeft een geldigheid van drie jaar. 


Reacties deelnemers
"Het was een bijzondere interessante cursus en ik ben een stuk wijzer geworden."

"De cursus werd duidelijk, uitgebreid en op een leuke manier verteld."

"Het was een goede leerzame dag."

"De cursus was zeer leuk en leerzaam."


Docent
Mischa Nagel


Accreditatie
ProCert: 23 punten (domein: Voetzorg, categorie: Beroepsvereisten)


Kosten
De kosten bedragen € 165,00 (0% btw, inclusief €25,00 inschrijfgeld, lesmateriaal, consumpties en lunch). Na bevestiging van inschrijving is restitutie van het inschrijfgeld niet mogelijk. Heeft u een abonnement op het tijdschrift De Medische Voet, dan krijgt u € 10,00 korting en betaalt u € 155,00 voor deze cursus.

Subsidie aanvragen voor deze cursus
Vlaamse kmo’s en beoefenaars van vrije beroepen, zoals voetzorgverlener, kunnen via de kmo-portefeuille subsidie aanvragen voor deze cursus. Klik hier voor meer informatie over de kmo-portefeuille.


Data en locaties
De cursus is van 10.00 - 16.00 uur en wordt gegeven op de hiernaast vermelde data en locaties. Klik op een datum en locatie om u in te schrijven.

Als u meer dan 15 collega’s heeft die een cursus willen volgen, komen wij naar u toe.


Inschrijven
Wilt u zich inschrijven, dan heeft u een login nodig voor 'Mijn Medische Voet'. Heeft u nog geen login, dan kunt u deze gratis aanmaken. Via 'Mijn Medische Voet' krijgt u toegang tot lesmateriaal en andere informatie, zoals uw eigen profiel. Hierin kunt u zelf uw gegevens beheren.

Bent u uw login vergeten? Maak dan geen nieuw profiel aan, maar vraag een nieuw wachtwoord aan of neem contact met ons op. Als inloggen of inschrijven niet lukt, kunt u ons tijdens kantooruren altijd even bellen: 020 - 670 5000. Vraag naar Linda of Larissa, zij helpen u verder.

 

Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.