020 - 670 5000     [email protected]

 

Schimmels (België)

Voetzorgverleners in België kunnen ook de cursus huid- en nagelschimmels volgen. De cursus is in Nederland zeer succesvol: in de afgelopen acht jaar hebben ruim 4.000 voetzorgverleners deze cursus gevolgd. In Nederland mag een gecertificeerde voetzorgverlener schimmeldiagnostiek initiëren in samenwerking met een huisarts. In België is dat echter niet toegestaan, daarom is de cursus aangepast voor Belgische voetzorgverleners.
De informatie over schimmels die de nagels en de huid van de voet infecteren is zeer relevant voor elke voetzorgverlener. Deze cursus heeft als doel uw kennis over schimmels verder te verdiepen en uw mogelijkheden als voetzorgverlener te vergroten.

Care-protocollen
Cursisten krijgen toegang tot het besloten deel van deze website waar zij speciaal voor hen geselecteerde protocollen kunnen vinden. Deze kunnen zij gebruiken als handleiding voor het care-traject met de cliënt. Daarnaast is uitgebreide informatie beschikbaar over schimmelinfecties en de voetzorgpraktijk. Zo is er bijvoorbeeld een FAQ (Frequently Asked Questions) beschikbaar met veel gestelde vragen over schimmels.

Programma
Immunologie: over welke middelen beschikt het lichaam om schimmels te weerstaan en welke reactie geeft het lichaam als het door schimmels geïnfecteerd is.
Epidemiologie: incidentie van schimmelinfecties aan de huid of de nagel van de voet met het accent op de situatie in België.
Farmacologie: werkzaamheid van orale medicatie en lokaal toegepaste medicatie en andere producten die een schimmelremmend effect hebben.
Microbioom: het microbioom van de huid en de rol die het speelt bij het voorkomen van schimmelinfecties.
Communicatie met de huisarts: schimmelinfecties van de huid of de nagel behoren eigenlijk thuis bij de huisarts die kan besluiten niet actief in te grijpen. In dit onderdeel leert u hoe u met de huisarts kunt communiceren om een goed zorgtraject af te stemmen.
Diagnostiek: alle vormen van diagnostiek die door de huisarts kunnen worden aangevraagd en wat uw rol als voetzorgverlener hierbij is.
Zorgtrajecten: toepasbare technieken en het inzetten van lokaal te gebruiken schimmelremmende middelen.
Laser- en lichttherapie: welke therapieën kunnen een aanvulling zijn in uw voetzorgverlenerspraktijk.

Het programma biedt veel gelegenheid tot het stellen van vragen.

Docent
Mischa Nagel 

Accreditatie
BVV: 40 punten

Kosten
De kosten per cursus bedragen € 165,00 (0% btw, inclusief €25,00 inschrijfgeld, lesmateriaal en consumpties). Na bevestiging van inschrijving is restitutie van het inschrijfgeld niet mogelijk. Heeft u een abonnement op het tijdschrift De Medische Voet, dan krijgt u € 10,00 korting en betaalt u € 155,00 voor deze cursus.

Subsidie aanvragen voor deze cursus
Supplement/De Medische Voet is erkend als dienstverlener van de kmo-portefeuille: een subsidieregeling van de Vlaamse overheid om kleine en middelgrote ondernemingen (kmo’s) te ondersteunen op het gebied van opleiding en advies. De subsidieregeling is bestemd voor Vlaamse kmo’s en beoefenaars van vrije beroepen, zoals voetzorgverlener. Zij komen in aanmerking voor subsidie als zij geregistreerd zijn in Vlaanderen en scholing volgen bij een erkende opleider, zoals Supplement/De Medische Voet.

Alle activiteiten die De Medische Voet organiseert, komen in aanmerking voor subsidie. De kosten voor de activiteit dienen minimaal € 100,- te zijn en hiervan wordt bij kleine ondernemingen maximaal 40% en bij middelgrote ondernemingen maximaal 30% gesubsidieerd. Als u zich inschrijft voor een kennisbijeenkomst, kunt u hiervoor subsidie aanvragen via de website van de kmo-portefeuille.

Heeft u vragen over de kmo-portefeuille? Kijk voor alle informatie over de kmo-portefeuille op www.kmo-portefeuille.be of bel met De Medische Voet: +3120 670 5000.

Data en locaties
De cursus is van 10.00 - 16.00 uur en wordt gegeven op onderstaande data en locaties.

Klik op een datum en locatie om u in te schrijven.

Schimmels - Hasselt (België) - 170629
donderdag 29 juni 2017

Wilt u deze cursus graag bij u in de buurt volgen? Vind tien collega’s die net zo enthousiast zijn als u en wij komen naar u toe! Meer weten? Stuur ons een e-mail.

Inschrijven
Wilt u zich inschrijven, dan heeft u een login nodig voor 'Mijn Medische Voet'. Heeft u nog geen login, dan kunt u deze gratis aanmaken. Via 'Mijn Medische Voet' krijgt u toegang tot lesmateriaal en andere informatie, zoals uw eigen profiel. Hierin kunt u zelf uw gegevens beheren.
Bent u uw login vergeten? Maak dan geen nieuw profiel aan, maar vraag een nieuw wachtwoord aan of neem contact met ons op. Als inloggen of inschrijven niet lukt, kunt u ons tijdens kantooruren altijd even bellen: 020 - 670 5000. Vraag naar Linda of Larissa, zij helpen u verder.

 

Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.