020 - 670 5000     [email protected]

 

Schimmeldiagnostiek

Het vaststellen van schimmelinfecties aan de nagel en de huid is een waardevolle aanvulling op de werkzaamheden van elke voetzorgverlener. Deze cursus vergroot de professionaliteit van pedicures, podologen en podotherapeuten en biedt hen de nodige zekerheden op het gebied van huid- en nagelschimmels.
De cursus wordt afgesloten met een examen. Wie hiervoor slaagt ontvangt een certificaat met een geldigheid van drie jaar. Gecertificeerde voetzorgverleners kunnen gebruikmaken van de diagnostische mogelijkheden van het laboratorium voor medische microbiologie van het Radboudumc. Zij mogen nagel- en huidmonsters afnemen en inzenden ter beoordeling op de aanwezigheid van schimmels.

Care-protocollen
Gecertificeerde voetzorgverleners hebben ook toegang tot een besloten deel van deze website. Hier vinden zij speciaal voor hen geselecteerde protocollen. Deze kunnen zij gebruiken als handleiding voor het care-traject met de cliënt. Daarnaast is uitgebreide informatie beschikbaar over schimmelinfecties en de voetzorgpraktijk.

Huisarts
Schimmelinfecties aan de nagel en de voet zijn de vierde meest voorkomende klacht bij de huisarts. De diagnostiek en de behandeling horen daar normaalgesproken ook thuis. Door deze cursus en het bijbehorend certificaat kunnen voetzorgverleners nu een schimmelinfectie laten vaststellen en een effectief zorgtraject inzetten.
Voetzorgverleners kunnen hierover ook beter communiceren met de huisarts. Die hoeft alleen nog in echt noodzakelijke gevallen in te grijpen. Deze cursus draagt dus ook bij aan een vermindering van de werkdruk van de huisarts. De reacties van huisartsen zijn tot nu toe dan ook uitermate positief.

Nascholing
Drie jaar na het behalen van het examen worden deelnemers uitgenodigd voor een nascholing. Aan de hand van een aantal casussen wordt de kennis opgefrist. Het bijwonen van deze casuïstiekdag is verplicht om het certificaat te verlengen. Alleen met een geldig certificaat kan gebruik gemaakt worden van de diagnostische mogelijkheden van het laboratorium.

Programma

• Immunologie
• Epidemiologie
• Communicatie met de huisarts
• Mycologie
• Farmacologie
• Examen

Docent
Mischa Nagel

Accreditatie
ProCert: 23 punten (domein: Voetzorg, categorie: Beroepsvereisten)
St. LOOP: 3 punten

Kosten
De kosten bedragen € 165,00 (0% btw, inclusief €25,00 inschrijfgeld, lesmateriaal, consumpties en lunch). Na bevestiging van inschrijving is restitutie van het inschrijfgeld niet mogelijk. Heeft u een abonnement op het tijdschrift De Medische Voet, dan krijgt u € 10,00 korting en betaalt u € 155,00 voor deze cursus.

Data en locaties
De cursus is van 10.00 - 16.00 uur en wordt gegeven op onderstaande data en locaties.

Klik op een datum en locatie om u in te schrijven.

Schimmeldiagnostiek - Drachten - 161201
donderdag 1 december 2016
Schimmeldiagnostiek - Rotterdam - 161208
donderdag 8 december 2016
Schimmeldiagnostiek - Amsterdam - 170207
dinsdag 7 februari 2017
Schimmeldiagnostiek - Eindhoven - 170315
woensdag 15 maart 2017
Schimmeldiagnostiek - Zwolle - 170330
donderdag 30 maart 2017
Schimmeldiagnostiek - Rotterdam- 170615
donderdag 15 juni 2017

Wilt u deze cursus graag bij u in de buurt volgen? Vind tien collega’s die net zo enthousiast zijn als u en wij komen naar u toe! Meer weten? Stuur ons een e-mail.

Inschrijven
Wilt u zich inschrijven, dan heeft u een login nodig voor 'Mijn Medische Voet'. Heeft u nog geen login, dan kunt u deze gratis aanmaken. Via 'Mijn Medische Voet' krijgt u toegang tot lesmateriaal en andere informatie, zoals uw eigen profiel. Hierin kunt u zelf uw gegevens beheren.
Bent u uw login vergeten? Maak dan geen nieuw profiel aan, maar vraag een nieuw wachtwoord aan of neem contact met ons op. Als inloggen of inschrijven niet lukt, kunt u ons tijdens kantooruren altijd even bellen: 020 - 670 5000. Vraag naar Linda of Larissa, zij helpen u verder.

 

Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.