020 - 670 5000     [email protected]

FAQ

Inschrijven

 
Hoe schrijf ik me in?

Inschrijven voor cursussen, opleidingen en congressen kan op de website van De Medische Voet. Als u bent ingelogd, gaat u naar Mijn opleidingen. Daar vindt u alle opleidingen waarvoor u zich kunt inschrijven. U kiest voor inschrijven, daarna kiest u een datum en locatie. U ontvangt automatisch een bevestiging van inschrijving via de e-mail. Heeft u nog geen login, dan kunt u deze eenvoudig aanmaken.

 
Ben ik ingeschreven?

Als u inlogt op de website van De Medische Voet, kunt u bij Mijn opleidingen zien of u bent ingeschreven.

 
Hoe kan ik betalen?

Als u zich heeft ingeschreven voor een cursus wordt het lesgeld automatisch van uw rekening afgeschreven. Dit zal ongeveer twee weken voor aanvang zijn. Voor congressen betaalt u direct bij inschrijving via IDeal. Als u zich heeft ingeschreven voor een opleiding, dan betaalt u bij inschrijving een aanbetaling. Het overige bedrag mag u in termijnen voldoen, u ontvangt daarvoor separaat een factuur.

 

Mijn medische voet

 
Hoe kan ik mijn persoonlijke gegevens veranderen?

Als u bent ingelogd op de website van De Medische Voet, kunt u onder Mijn medische voet bij Mijn profiel heel gemakkelijk uw persoonlijke gegevens aanpassen.

 
Ik ben mijn wachtwoord vergeten, hoe vraag ik een nieuwe aan?

Een wachtwoord kunt u heel makkelijk opnieuw aanvragen door op de link wachtwoord vergeten te klikken. U ontvangt een e-mail met daarin een nieuw wachtwoord. Het kan zijn dat deze e-mail bij uw ongewenste e-mail terechtkomt.

 
Hoe pas ik mijn wachtwoord aan?

Als u bent ingelogd op de website van De Medische Voet, kunt u bij Mijn medische voet uw wachtwoord aanpassen.

 

Abonnementen

 
Hoe kan ik mijn abonnement stopzetten?

U kunt uw abonnement stopzetten, door een e-mail te sturen met uw gegevens naar [email protected]. Doe dit een maand voor verlenging van uw abonnement, anders wordt uw abonnement automatisch met een jaar verlengd.

 

Cursussen, Congressen en opleidingen

 
Waar vind ik het lesmateriaal?

Als u bent ingelogd op de website van De Medische Voet, vindt u onder Mijn Medische Voet en Lesmateriaal het lesmateriaal van de cursussen, congressen en opleidingen die u heeft gevolgd.

 
Waar vindt mijn cursus plaats?

Minimaal twee weken voor aanvang van uw cursus krijgt u een e-mail met daarin alle informatie omtrent de te volgen cursus. Hier staat ook de plaats in vermeld en het tijdstip waarop u wordt verwacht. Heeft u geen e-mail ontvangen, bel dan naar 020-6705000 of stuur een e-mail met uw gegevens naar [email protected]

 
Hoe kan ik me afmelden voor een cursus?

Omdat wij uw inschrijving moeten verwerken, hotels moeten boeken e.d. gelden, kunt u niet ten allen tijde kosteloos afmelden. Kijk voor de voorwaarden in onze Algemene Voorwaarden.

Wij kunnen u altijd proberen te verplaatsen naar een nieuwe datum.

 
Wanneer worden mijn accreditatiepunten bijgeschreven?

Uw accreditatiepunten worden binnen twee weken bijgeschreven. Zorg er wel voor dat uw registratienummer bij ons bekend is!

Is dit nog niet gebeurd? Neem dan telefonisch contact op via 020-6705000 of stuur een e-mail met uw gegevens naar [email protected].

 
Krijg ik een certificaat voor elke cursus?

Alleen voor cursussen of opleidingen die langer dan een dagdeel duren en waarvoor een examen wordt afgenomen, wordt een certificaat of diploma verstrekt.

 
Wat is het onderscheid tussen Voetzorg & Oncologie 1 & 2 en OVV?

Voetzorg & Oncologie 1 en 2 zijn avondcursussen. Oncologie 1 geeft een inleiding over de ziekte kanker. Wat is kanker en wanneer mag een voetzorgverlener behandelen en wanneer niet? Oncologie 2 is de vervolgcursus. Tijdens deze cursus wordt extra aandacht besteed aan lymfoedeem en lipoedeem. Daarnaast wordt casuïstiek besproken.

De opleiding Oncologisch voetzorgverlener (OVV) bestaat uit vijf theoriedagen en vijf stagedagen. Van de stages dient een verslag geschreven te worden. De opleiding wordt afgesloten met een mondeling en een schriftelijk examen. Na het afronden van de opleiding mag u zich Oncologisch voetzorgverlener OVV noemen. Dit mag na het volgen van de cursussen niet.

 

 

Schimmeldiagnostiek

 
Hoe vraag ik buisjes op voor onderzoek?

Via de mail bij het Radboud : [email protected].

 
Ik heb nog 1 buisje liggen, kan ik die alleen opsturen voor onderzoek?

Ja, met formulier in de daarvoor bestemde envelop.

 
Wanneer krijg ik de uitslag van het onderzoek?

Normaliter binnen vijf werkdagen per mail.

 
Wordt de uitslag van het onderzoek naar de voetzorgverlener gestuurd of naar de huisarts?

De mail met de uitslag komt bij de voetzorgverlener.

 
Ik heb nog geen uitslag van het onderzoek binnen. Wat moet ik doen?

Stuur een e-mail naar [email protected] en vraag de uitslag op.

 
De huisarts werkt niet mee, wordt het onderzoek dan niet vergoed?

Het is mogelijk schimmeldiagnostiek uit te voeren zonder toestemming van de huisarts. De cliënt moet echter de kosten van de diagnostiek zelf betalen. Als de huisarts wel meewerkt, gaat het bedrag af van de eigen risico van de cliënt.

 
Hoeveel kost een behandeling met toestemming van de huisarts?

De kosten van het onderzoek zijn ongeveer €38, afhankelijk van de afspraken die de verzekeraar van de patiënt heeft gemaakt voor deze diagnostiek. De kosten voor de diagnostiek worden verrekend met het eigen risico. De diagnostiek wordt door de zorgverzekering vergoed, maar gaat wel van het eigen risico af. De kosten bedragen €40.

 

Hoeveel kost een behandeling zonder toestemming van de huisarts?

Zonder toestemming van de huisarts kost een behandeling ongeveer €56. U krijgt hiervoor een factuur van Supplement die u moet doorberekenen aan uw cliënt.

 
Waar gaat de rekening heen als het onderzoek wel vergoed wordt?

Rechtstreeks naar de zorgverzekering van de cliënt. Indien het eigen risico van de cliënt nog niet vol is, zal de zorgverzekering de kosten verhalen op de cliënt.

 
Waar kan ik met vragen terecht over de uitslag?

Vragen over de uitslag kunnen uitsluitend per mail aan: [email protected]. Met vermelding van: naam cliënt, geboortedatum, datum testafname.

 
Waar kan ik met vragen terecht over de in te zetten behandeling?

Inloggen op www.demedischevoet.nl vervolgens naar: mijn medische voet - schimmeldiagnostiek - protocollen