020 - 670 5000     [email protected]

 

Verantwoorde werkhouding

Als voetzorgverlener zit u de gehele dag in dezelfde zithouding, waarbij u veel gebruikmaakt van uw armen. Deze statische en zeer zware vorm van belasting zorgt ervoor dat u meer risico loopt op het ontwikkelen van lichamelijke klachten. Lichamelijke klachten zijn vervelend, en zeker als deze u belemmeren bij wat u graag doet: het verzorgen van andermans voeten.
Tijdens de behandeling wilt u zich kunnen richten op de vraag van de cliënt en niet afgeleid raken door uw eigen lichamelijke klachten. Bovendien, bent u als zelfstandig ondernemer afhankelijk van uw eigen lijf om uw werk uit te kunnen voeren. Genoeg redenen om deze risicofactoren aan te pakken!

In deze cursus gaat u actief aan de gang met uw eigen lichaam om werkgerelateerde klachten te voorkomen. Op een interactieve manier leert u hoe u om kan gaan met uw eigen lichaam. Zo wordt er in de cursus gesproken over een goede werkhouding, werkomgeving en het vergroten van bewegen tijdens het werk. Aan de hand van praktische tips en oefeningen leert u hoe u zelf invloed hebt op het verminderen van lichamelijke klachten.

Programma
Kennismaking en inleiding
Deel 1: Kennis over arbeidsgerelateerde klachten en werkplek
Deel 2: Toepassen van werkplekaanpassingen
Deel 3: Kennis over houding en beweging tijdens werkzaamheden
Deel 4: Toepassen houding en beweging

Na deze cursus
-
Heeft u kennis van arbeidsgerelateerde klachten die voorkomen in de beroepsgroep.
- Heeft u kennis van het belang van een goede werkhouding ter voorkoming en vermindering van arbeidsgerelateerde klachten.
- Kunt u uw werkplek afstellen op uw lichaam en werkzaamheden.
- Kunt u zelfstandig uw houding corrigeren tijdens de werkzaamheden.
- Heeft u kennis van het belang van bewegen en weet u mogelijkheden om dit toe te passen tijdens uw werkzaamheden.

Reacties cursisten
- "Dit is nou een cursus waar we wat aan hebben"
- "Hier hebben we dagelijks mee te maken"
- "Goed om de aandacht eens op mezelf te vestigen"
- "Ik heb een sixpack op mijn schouders"
- "Dit praktische is leuk, dan ervaar je je fouten en kan je het meteen toepassen"
- "Tijd vliegt voorbij"
- "Ik voel meteen ontspanning"
- "Er is werk aan de winkel"

Docent
Carolien Ranzijn
Marjolein Scheepens

Accreditatie
ProCert: 10 punten (domein: Professionaliteit, categorie: Beroepsvereisten)
St. LOOP: aangevraagd
BVV: 20 punten

Kosten
De kosten bedragen € 110,00 (0%btw, inclusief € 25,00 inschrijfgeld, lesmateriaal en consumpties). Na bevestiging van inschrijving is restitutie van het inschrijfgeld niet mogelijk. Heeft u een abonnement op het tijdschrift De Medische Voet, dan krijgt u € 10,00 korting en betaalt u € 100,00 voor deze cursus.

Subsidie aanvragen voor deze cursus
Supplement/De Medische Voet is erkend als dienstverlener van de kmo-portefeuille: een subsidieregeling van de Vlaamse overheid om kleine en middelgrote ondernemingen (kmo’s) te ondersteunen op het gebied van opleiding en advies. De subsidieregeling is bestemd voor Vlaamse kmo’s en beoefenaars van vrije beroepen, zoals voetzorgverlener. Zij komen in aanmerking voor subsidie als zij geregistreerd zijn in Vlaanderen en scholing volgen bij een erkende opleider, zoals Supplement/De Medische Voet.

Alle activiteiten die De Medische Voet organiseert, komen in aanmerking voor subsidie. De kosten voor de activiteit dienen minimaal € 100,- te zijn en hiervan wordt bij kleine ondernemingen maximaal 40% en bij middelgrote ondernemingen maximaal 30% gesubsidieerd. Als u zich inschrijft voor een kennisbijeenkomst, kunt u hiervoor subsidie aanvragen via de website van de kmo-portefeuille.

Heeft u vragen over de kmo-portefeuille? Kijk voor alle informatie over de kmo-portefeuille op www.kmo-portefeuille.be of op www.demedischevoet.nl/kmop. U kunt ook bellen met De Medische Voet: +3120 670 5000.Data en locaties
Deze cursus is van 19.00 tot 22.00 uur (inloop vanaf 18.30 uur) en wordt gegeven op onderstaande data en locaties.

Klik op een datum en locatie om u in te schrijven.

Verantwoorde werkhouding - Zwolle - 161117
donderdag 17 november 2016
Verantwoorde werkhouding - Rotterdam - 161201
donderdag 1 december 2016
Verantwoorde werkhouding - Amsterdam - 170112
donderdag 12 januari 2017
Verantwoorde werkhouding - Loenen - 170406
donderdag 6 april 2017
Verantwoorde werkhouding - Rotterdam - 170511
donderdag 11 mei 2017
Verantwoorde werkhouding - Zwolle - 170518
donderdag 18 mei 2017

Wilt u deze cursus graag bij u in de buurt volgen? Vind tien collega’s die net zo enthousiast zijn als u en wij komen naar u toe! Meer weten? Stuur ons een e-mail.

Inschrijven
Wilt u zich inschrijven, dan heeft u een login nodig voor 'Mijn Medische Voet'. Heeft u nog geen login, dan kunt u deze gratis aanmaken. Via 'Mijn Medische Voet' krijgt u toegang tot lesmateriaal en andere informatie, zoals uw eigen profiel. Hierin kunt u zelf uw gegevens beheren.
Bent u uw login vergeten? Maak dan geen nieuw profiel aan, maar vraag een nieuw wachtwoord aan of neem contact met ons op. Als inloggen of inschrijven niet lukt, kunt u ons tijdens kantooruren altijd even bellen: 020 - 670 5000. Vraag naar Linda of Larissa, zij helpen u verder.

 

Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.