Quantcast

 

Wratten, Psoriasis en eczeem - Rotterdam - 180301
donderdag 1 maart 2018
Wratten, Psoriasis en eczeem - Zwolle - 180308
donderdag 8 maart 2018
Wratten, Psoriasis en eczeem - Amsterdam - 180913
donderdag 13 september 2018
Wratten, Psoriasis en eczeem - Eindhoven - 180920
donderdag 20 september 2018

Wratten, psoriasis en eczeem

Huidaandoeningen als wratten, eczeem en psoriasis komen in de dagelijkse praktijk van de voetzorgverlener voor. Maar hoe kunt u eczeem van een huidschimmel onderscheiden? Wat zijn wratten eigenlijk en welke soorten komt u als voetzorgverlener tegen? En hoe gaat u om met psoriasis, is er iets tegen te doen? Veel vragen - en u heeft er vast nog meer - waarover deze cursus duidelijkheid geeft. Ook komen verschillende behandelmethoden voor deze aandoeningen aan bod. Een aandoening als het Sézary-syndroom is zeldzaam, maar mocht u het tegenkomen, dan is het goed te weten waar u mee te maken heeft. Uiteraard krijgt u tijdens deze cursus veel beeldmateriaal te zien, want ‘zien’ en ‘leren zien’ is heel belangrijk om een goed behandelplan te kunnen opstellen.


Programma

 • Inleiding
 • Huidontstekingen
 • Wratten
 • Psoriasis
 • Eczeem
 • Sézary syndroom


Wratten
Wratten zijn vervelende aandoeningen, zeker bij kinderen. De bestaande therapieën om wratten te bestrijden zijn niet altijd pijnloos en worden soms als zeer vervelend ervaren. In deze presentatie wordt dieper ingegaan op het ontstaan van wratten, de diverse soorten wratten en de gebruikelijke therapieën. Tevens wordt informatie aangereikt over wat een voetzorgverlener binnen de competentie kan doen om wratten te voorkomen of te doen verdwijnen.

Psoriasis
Aan de ziekte psoriasis lijden alleen al in Nederland zeker 300.000 mensen. De oorzaak van deze ziekte is nog niet helemaal ontrafeld. Bekend is dat een genetische factor een belangrijke rol speelt en de ziekte zich vaak openbaart na een trauma of na een streptokokkeninfectie. Toch zijn er wel degelijk goed onderbouwde aanknopingspunten die de situatie van de psoriasispatiënt duidelijk kunnen verbeteren zonder de inzet van zware medicatie. Deze presentatie geeft juist informatie over zulke zorgaspecten. Verder wordt aandacht besteed aan de complexiteit van dit ziektebeeld en de laatste ontwikkelingen op het gebied van samenhang met hart- en vaatziekten en diabetes.

Eczeem
De mens wordt steeds schoner. Met behulp van allerlei zeepsoorten en andere desinfectantia proberen mensen zichzelf zo schoon mogelijk te houden. Soms schieten we daar in door en ondermijnen we ons lichamelijk afweersysteem door ‘over-hygiëne’. Mede hierdoor neemt het aantal allergieën en eczemen bij kinderen en ook bij volwassen schrikbarend toe. Dit ziektebeeld kan voeding gerelateerd zijn, maar ook een genetische aanleg is mogelijk. Tijdens deze presentatie worden handvatten aangereikt voor een optimaal verzorgingstraject voor eczeempatiënten.


Na deze cursus

 • Kunt u wratten, psoriasis en eczeem herkennen.
 • Weet u wat de behandelmogelijkheden zijn en welke bijwerkingen deze hebben.
 • Kent u de specifieke gevolgen van deze aandoeningen voor de voet en de huid.
 • Weet u wat de risico´s van een voetbehandeling zijn voor de patiënt.
 • Bent u in staat hierover met artsen te communiceren.


Docent
Madelon Grin
Geraldine Tibbe


Accreditatie
ProCert: 12 punten (domein: Voetzorg, categorie: Beroepsvereisten)
LOOP: nvt
BVV: 20 punten 
Kosten
De kosten van deze cursus bedragen € 110,00 (0% btw, inclusief € 25,00 inschrijfgeld, lesmateriaal en consumpties). Na bevestiging van inschrijving is restitutie van het inschrijfgeld niet mogelijk. Heeft u een abonnement op het tijdschrift De Medische Voet, dan krijgt u € 10,00 korting en betaalt u € 100,00 voor deze cursus.

Subsidie aanvragen voor deze cursus
Vlaamse kmo’s en beoefenaars van vrije beroepen, zoals voetzorgverlener, kunnen via de kmo-portefeuille subsidie aanvragen voor deze cursus. Klik hier voor meer informatie over de kmo-portefeuille. 
Data en locaties
De cursussen op zaterdag overdag zijn van 10.00 - 13.00 uur (inloop vanaf 09.30 uur). 
Doordeweeks zijn de cursussen van 19.00 - 22.00 uur (inloop vanaf 18.30 uur) 
De cursus in Heist-op-den-Berg (BE) op 16 februari is van 19.00 - 22.00 (inloop vanaf 18.30 uur)

De cursussen worden gegeven op de hiernaast vermelde data en locaties. Klik op een datum en locatie om u in te schrijven.

Als u meer dan 15 collega’s heeft die een cursus willen volgen, komen wij naar u toe.


Inschrijven
Wilt u zich inschrijven, dan heeft u een login nodig voor 'Mijn Medische Voet'. Heeft u nog geen login, dan kunt u deze gratis aanmaken. Via 'Mijn Medische Voet' krijgt u toegang tot lesmateriaal en andere informatie, zoals uw eigen profiel. Hierin kunt u zelf uw gegevens beheren.

Bent u uw login vergeten? Maak dan geen nieuw profiel aan, maar vraag een nieuw wachtwoord aan of neem contact met ons op. Als inloggen of inschrijven niet lukt, kunt u ons tijdens kantooruren altijd even bellen: 020 - 670 5000. Vraag naar Linda of Larissa, zij helpen u verder.

 

Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.