020 - 670 5000     [email protected]

 

Wratten, psoriasis en eczeem

Huidaandoeningen als wratten, eczeem en psoriasis komen in de dagelijkse praktijk van de voetzorgverlener voor. Maar hoe kunt u eczeem van een huidschimmel onderscheiden? Wat zijn wratten eigenlijk en welke soorten komt u als voetzorgverlener tegen? En hoe gaat u om met psoriasis, is er iets tegen te doen? Veel vragen - en u heeft er vast nog meer - waarover deze cursus duidelijkheid geeft. Ook komen verschillende behandelmethoden voor deze aandoeningen aan bod. Een aandoening als het Sézary-syndroom is zeldzaam, maar mocht u het tegenkomen, dan is het goed te weten waar u mee te maken heeft. Uiteraard krijgt u tijdens deze cursus veel beeldmateriaal te zien, want ‘zien’ en ‘leren zien’ is heel belangrijk om een goed behandelplan te kunnen opstellen.

Wratten
Wratten zijn vervelende aandoeningen, zeker bij kinderen. De bestaande therapieën om wratten te bestrijden zijn niet altijd pijnloos en worden soms als zeer vervelend ervaren. In deze presentatie wordt dieper ingegaan op het ontstaan van wratten, de diverse soorten wratten en de gebruikelijke therapieën. Tevens wordt informatie aangereikt over wat een voetzorgverlener binnen de competentie kan doen om wratten te voorkomen of te doen verdwijnen.

Psoriasis
Aan de ziekte psoriasis lijden alleen al in Nederland zeker 300.000 mensen. De oorzaak van deze ziekte is nog niet helemaal ontrafeld. Bekend is dat een genetische factor een belangrijke rol speelt en de ziekte zich vaak openbaart na een trauma of na een streptokokkeninfectie. Toch zijn er wel degelijk goed onderbouwde aanknopingspunten die de situatie van de psoriasispatiënt duidelijk kunnen verbeteren zonder de inzet van zware medicatie. Deze presentatie geeft juist informatie over zulke zorgaspecten. Verder wordt aandacht besteed aan de complexiteit van dit ziektebeeld en de laatste ontwikkelingen op het gebied van samenhang met hart- en vaatziekten en diabetes.

Eczeem
De mens wordt steeds schoner. Met behulp van allerlei zeepsoorten en andere desinfectantia proberen mensen zichzelf zo schoon mogelijk te houden. Soms schieten we daar in door en ondermijnen we ons lichamelijk afweersysteem door ‘over-hygiëne’. Mede hierdoor neemt het aantal allergieën en eczemen bij kinderen en ook bij volwassen schrikbarend toe. Dit ziektebeeld kan voeding gerelateerd zijn, maar ook een genetische aanleg is mogelijk. Tijdens deze presentatie worden handvatten aangereikt voor een optimaal verzorgingstraject voor eczeempatiënten.

Programma
- Inleiding
- Huidontstekingen
- Wratten
- Psoriasis
- Eczeem
- Sézary syndroom

Na deze cursus
- Kunt u wratten, psoriasis en eczeem herkennen.
- Weet u wat de behandelmogelijkheden zijn en welke bijwerkingen deze hebben.
- Kent u de specifieke gevolgen van deze aandoeningen voor de voet en de huid.
- Weet u wat de risico´s van een voetbehandeling zijn voor de patiënt.
- Bent u in staat hierover met artsen te communiceren.

Docent
Madelon Grin

Mw. G. Tibbe

Accreditatie
ProCert: 12 punten (domein: Voetzorg, categorie: Beroepsvereisten)
LOOP: nvt
BVV: 20 punten

Kosten
De kosten van deze cursus bedragen € 110,00 (0% btw, inclusief € 25,00 inschrijfgeld, lesmateriaal en consumpties). Na bevestiging van inschrijving is restitutie van het inschrijfgeld niet mogelijk. Heeft u een abonnement op het tijdschrift De Medische Voet, dan krijgt u € 10,00 korting en betaalt u € 100,00 voor deze cursus.

Subsidie aanvragen voor deze cursus
Supplement/De Medische Voet is erkend als dienstverlener van de kmo-portefeuille: een subsidieregeling van de Vlaamse overheid om kleine en middelgrote ondernemingen (kmo’s) te ondersteunen op het gebied van opleiding en advies. De subsidieregeling is bestemd voor Vlaamse kmo’s en beoefenaars van vrije beroepen, zoals voetzorgverlener. Zij komen in aanmerking voor subsidie als zij geregistreerd zijn in Vlaanderen en scholing volgen bij een erkende opleider, zoals Supplement/De Medische Voet.

Alle activiteiten die De Medische Voet organiseert, komen in aanmerking voor subsidie. De kosten voor de activiteit dienen minimaal € 100,- te zijn en hiervan wordt bij kleine ondernemingen maximaal 40% en bij middelgrote ondernemingen maximaal 30% gesubsidieerd. Als u zich inschrijft voor een kennisbijeenkomst, kunt u hiervoor subsidie aanvragen via de website van de kmo-portefeuille.

Heeft u vragen over de kmo-portefeuille? Kijk voor alle informatie over de kmo-portefeuille op www.kmo-portefeuille.be of op www.demedischevoet.nl/kmop. U kunt ook bellen met De Medische Voet: +3120 670 5000.

Data en locaties
De cursussen op zaterdag overdag zijn van 10.00 - 13.00 uur (inloop vanaf 09.30 uur).
Doordeweeks zijn de cursussen van 19.00 - 22.00 uur (inloop vanaf 18.30 uur) 
De cursus in Hardewijk op 19 janauri 2017 is van 09.30 - 12.30 uur (inloop vanaf 09.00 uur) 

Klik op een datum en locatie om u in te schrijven.

Wratten, Psoriasis en eczeem - Heist-op-den-Berg (BE) - 161201
donderdag 1 december 2016
Wratten, Psoriasis en eczeem - Amsterdam - 161214
woensdag 14 december 2016
Wratten, Psoriasis en Eczeem - Harderwijk - 170119
donderdag 19 januari 2017
Wratten, Psoriasis en eczeem - Rotterdam - 170121
zaterdag 21 januari 2017
Wratten, Psoriasis en eczeem - Hengelo- 170204
zaterdag 4 februari 2017
Wratten, Psoriasis en eczeem - Maastricht- 170324
vrijdag 24 maart 2017
Wratten, Psoriasis en eczeem - Heiloo- 170412
woensdag 12 april 2017
Wratten, Psoriasis en eczeem - Drachten- 170512
vrijdag 12 mei 2017
Wratten, Psoriasis en eczeem - Ede - 170630
vrijdag 30 juni 2017

Wilt u deze cursus graag bij u in de buurt volgen? Vind tien collega’s die net zo enthousiast zijn als u en wij komen naar u toe! Meer weten? Stuur ons een e-mail.

Inschrijven
Wilt u zich inschrijven, dan heeft u een login nodig voor 'Mijn Medische Voet'. Heeft u nog geen login, dan kunt u deze gratis aanmaken. Via 'Mijn Medische Voet' krijgt u toegang tot lesmateriaal en andere informatie, zoals uw eigen profiel. Hierin kunt u zelf uw gegevens beheren.
Bent u uw login vergeten? Maak dan geen nieuw profiel aan, maar vraag een nieuw wachtwoord aan of neem contact met ons op. Als inloggen of inschrijven niet lukt, kunt u ons tijdens kantooruren altijd even bellen: 020 - 670 5000. Vraag naar Linda of Larissa, zij helpen u verder.

 

Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.